MERE PROTIV ZARAZE U KRUPNjU: Zabranjeno okupljanje više od pet ljudi

Novosti onlajn/V.Mitrić

17. 07. 2020. u 12:37

МЕРЕ ПРОТИВ ЗАРАЗЕ У КРУПЊУ: Забрањено окупљање више од пет људи

Foto: V.Mitrić

KO ne bude nosio zaštitnu masku, u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru u Krupnju, biće kažnjen novčano 5000 dinara, odlučeno je na sednici Štaba za vandredne situacije u tom gradu, kojom je predsedavao predsednik opštine, Ivan Isailović.

Zabranjuje se okupljanje više od pet ljudi, ako nije moguće da se obezbedi fizička distanca od dva metra. Zabranjeno je održavanje svih javnih manifestacija od sportskih, do porodičnih i drugih.

Ugostiteljski objekti u zatvorenom prostoru moći će da rade od 6 do 21, a u otvorenom dva sata duže. Za jednim stolom mogu da sede najviše dve osobe, osim ako nisu u pitanju roditelji i  maloletna deca...

Zabranjen je rad otvorenih i zatvorenih bazena i spa centara. U frizerskim, kozmetičkim i salonima lepote obavezno je korišćenje rukavica i zaštitnih maski. Zaštitna sredstva su obavezna i u verskim zdanjima.

Dezifekcija stambenih zgrada obavezna je najmanje jednom sedmično. Naloženo je, što češće, pranje ulica uz dezin obaveznu dezinfekciju. Odlažu se okupljanja u osnovnim i srednjim školama, a prijemni ispiti moraju da budu organizovani uz obavezni razmak od dva metra. Redno će morati da se peru i dezinfikuju sve javne površine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)