MERE PROTIV ZARAZE U KRUPNJU: Zabranjeno okupljanje više od pet ljudi

Novosti onlajn/V.Mitrić

17. 07. 2020. u 12:37

KO ne bude nosio zaštitnu masku, u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru u Krupnju, biće kažnjen novčano 5000 dinara, odlučeno je na sednici Štaba za vandredne situacije u tom gradu, kojom je predsedavao predsednik opštine, Ivan Isailović.

МЕРЕ ПРОТИВ ЗАРАЗЕ У КРУПЊУ: Забрањено окупљање више од пет људи

Foto: V.Mitrić

Zabranjuje se okupljanje više od pet ljudi, ako nije moguće da se obezbedi fizička distanca od dva metra. Zabranjeno je održavanje svih javnih manifestacija od sportskih, do porodičnih i drugih.

Ugostiteljski objekti u zatvorenom prostoru moći će da rade od 6 do 21, a u otvorenom dva sata duže. Za jednim stolom mogu da sede najviše dve osobe, osim ako nisu u pitanju roditelji i  maloletna deca...

Zabranjen je rad otvorenih i zatvorenih bazena i spa centara. U frizerskim, kozmetičkim i salonima lepote obavezno je korišćenje rukavica i zaštitnih maski. Zaštitna sredstva su obavezna i u verskim zdanjima.

Dezifekcija stambenih zgrada obavezna je najmanje jednom sedmično. Naloženo je, što češće, pranje ulica uz dezin obaveznu dezinfekciju. Odlažu se okupljanja u osnovnim i srednjim školama, a prijemni ispiti moraju da budu organizovani uz obavezni razmak od dva metra. Redno će morati da se peru i dezinfikuju sve javne površine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu