OMILJENI POLICAJAC NA MATURSKOM PANOU : Nesvakidašnji potez osmaka iz OŠ "Zdravko Čelar" u Čelarevu

Lj. PRERADOVIĆ

25. 05. 2024. u 06:45

ODAVNO je Milan Topić (39) iz Čelareva napustio školsku skamiju, a po treći put se njegova fotografija našla na maturskom panou. Najpre kao mali maturant, zatim kao svršeni đak Srednje policijske škole u Sremskoj Kamenici, a od pre nekoliko dana, njegova fotografija se našla na panou učenika osmog dva osmoletke "Zdravko Čelar u Čelarevu.

ОМИЉЕНИ ПОЛИЦАЈАЦ НА МАТУРСКОМ ПАНОУ : Несвакидашњи потез осмака из ОШ Здравко Челар  у Челареву

FOTO: Privatna arhiva

Izričita želja budućih srednjoškolaca bila je da fotografija njihovog omiljenog školskog policajca, koga uprkos razlici u godinama doživljavaju kao najboljeg druga, bude deo te uspomene na jedan period njihovog života i školovanja, i da mu i na taj način pokažu koliko im je značio.

Ideja je, otkriva nam Jelena Marcikić Biljanić, razredni starešina, sada već čuvenog VIII2, potekla od dve, od ukupno četiri devojčice u odeljenju koje broji 15 učenika.

- Razgovarala sam sa direktorkom, koja je odmah prihvatila, i eto, slika našeg Milana se našla na panou - priča razredna. - Milan je divan čovek. Đaci ga ne doživljavaju kao školskog policajca, već kao prijatelja kojem mogu u svakom trenutku da se povere. On ima bezgranično strpljenje za njih, a oni poverenje.

Topić plavu uniformu nosi već dve decenije, a maja 2023. godine, posle tragedije u beogradskoj školi "Ribnikar" dodeljeno mu je da brine o bezbednosti čelarevskih osnovaca.

Ćerka će tatinim stopama

MILANOVI ukućani, kako nam veli, bili su oduševljeni kada im je pokazao fotografiju sa maturskog panoa.

- Otac sam troje dece, a najstarija Nađa, želi da se bavi istim pozivom kao i ja - otkriva nam Topić. - Prošla je sve testove u policijskoj školi u Kamenici, koju sam i ja završio, pa posle polaganja maturskog ispita, očekujemo poziv za upis.

Iznenađen našim interesovanjem zbog činjenice da se našao na maturskom panou među prosvetarima i đacima, Topić ne sakrivajući da mu je drago zbog toga, veli da je to bilo drugarski, jer svu tu decu tako i doživljava.

- Svu decu iz škole poznajem po imenu i prezimenu, i njihove roditelje jer sam u Čelarevu već 20 godina - kazuje nam omiljeni školski policajac Topić, rodom iz obližnjeg Karađorđeva, koji je osmoletku završio u Mladenovu. - Moram priznati da me je iznenadilo kada su mi rekli šta žele. U početku sam se nećkao, ali sam na kraju pristao da im ispunim želju. To su dobra deca. Poštovali su me, i ja njih. I u kolektivu sam lepo prihvaćen, a kada je takva atmosfera, nijedan problem nije nerešiv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)