„PAŽLJIVKOVA SMOTRA“ U PARAĆINU: Održana školska takmičenja sa oko 1.200 učenika (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

15. 03. 2024. u 13:42

ZA UČENIKE prvog i drugog razreda paraćinskih osnovnih škola i za predškolce organizovan je prvi – školski nivo takmičenja u oblasti poznavanja saobraćajnih propisa i bezbednog učešća u saobraćaju, pod nazivom „Pažljivkova smotra“.

„ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“ У ПАРАЋИНУ: Одржана школска такмичења са око 1.200 ученика (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Školsko takmičenje Opština Paraćina realizovala je preko svog lokalnog Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja, čiji član,Nenad Stojković, ističe da se radi o preventivno-promotivnoj aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, a „Pažljivkova smotra“ je osmišljena za edukaciju dece.

Pokrovitelj Smotre  je Agencija za bezbednost saobraćaja, koja takmičenju realizuje u saradnji sa lokalnim savetima za bezbednost saobraćaja u opštinama.

- Novina ove godine je da je Ministarstvo prosvete podržalo ovo takmičenje, te da se „Pažljivkova smotra“ sada nalazi u zvaničnom kalendaru svih takmičenja ovog ministarstva. Na teritoriji opštine Paraćin prvom fazom obuhvaćeno je oko 1.200 dece, a zatim sledi opštinski, pa regionalni nivo takmičenja. Ako budemo imali sreće kao prethodne godine, imaćemo svog predstavnika i na Republičkoj smotri – dodaje Stojković.

Opštinsko takmičenje u Paraćinu biće održano polovinom aprila u jednoj od osnovnih škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu