OKO MILION ZA DUHOVNOST: Grad Loznica pomaže crkvene opštine

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

12. 12. 2023. u 13:46

LOKALNA vlast u Loznici, dok je na njenom čelu Vidoje Petrović, izdvojila je za potrebe duhovnog života više od 1,1 milion evra, a uz novac, ovdašnje crkvene opštine dobile su razne vrste pomoći i podrške za svoje delovanje.

ОКО МИЛИОН ЗА ДУХОВНОСТ: Град Лозница помаже црквене општине

foto :V.Mitrić

Do svih hramova stigli su, kako kaže Petrović, putevi i ulice, do većine iz više pravaca, kod stare crkve urađen je letnji amfiteatar, kojim može da se pohvali i hram u Banji Koviljači. Kod nove crkve, na Lagatoru, po njegovim rečima, "nikle" su, pored mnogih zgrade, i najsavremenije ulice, parkovi i šetališta, što je još jedna blagodet za vernike koji dolaze u tu velelepnu bogomolju. Kraj nje je i Duhovni centar u izgradnji, čije je radove, najvećim delom, pomogao grad u saradnji sa državom.

- Loznica se neprestano i ubrzano razvija, pa tako smo, pored drevnog, dobili i novi, velelepni hram, sa kriptom, na Lagatoru, čije osvećenje očekujemo, a uveliko je završena i prelepa crkva u Lozničkom Polju - priča Petrović. - Crkvu je dobio i obližnji Voćnjak, a gradi se i hram na groblju, koji podiže naš sugrađanin Boban Ranković sa crkvom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave