PROJEKAT SUBOTICA 2023: Grad Subotica postavlja teretane na otvorenom

J. L.

04. 10. 2023. u 13:17

KAKO bi svojim građanima pružili mogućnost da vežbaju na svežem vazduhu i vode računa o svom zdravlju, Grad Subotica nastavlja da formira teretane na otvorenom.

ПРОЈЕКАТ СУБОТИЦА 2023: Град Суботица поставља теретане на отвореном

foto:J.L.

Posle parka na Prozivci, teretane na otvorenom postavljene su i na igralištima u naseljima Ker i Kertvaroš, a za njihovo postavljanje JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje izdvojilo je ukupno šest miliona dinara.

- Ove godine smo uradili dve identične teretane na otvorenom, površine 150 kvadrata, presvučene tartan podlogom, koja sprečava mogućnost ozbiljnijih povreda prilikom vežbanja. One sadrže sastoji  višesprava namanjenih za treniranje svih grupa mišića – objašnjava Srđan Bošnjak iz JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje. - Sve više građana trenira napolju i zato želimo da obezbedimo što više ovakvih teretana i pružimo im mogućnost da vežbaju i na ovaj način.

Kako su teretane na otvorenom izuzetno posećene, koriste ih građani svih generacija, naredne godine one će biti postavljene u mesnim zajednicama Dudova šuma i Aleksandrovo.

               

Foto: Novosti

               

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)