JAVNI POZIV OPŠTINE DESPOTOVAC: Konkurs za građane za energetsku sanaciju kuća i stanova

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 09. 2023. u 18:18

RASPISAN je javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Despotovac za 2023. godinu.

ЈАВНИ ПОЗИВ ОПШТИНЕ ДЕСПОТОВАЦ: Конкурс за грађане за енергетску санацију кућа и станова

Foto: Z. Rašić

Ovaj konkurs je namenjen krajnjim korisnicima – građanima, a mere energetske sanacije sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.

Građani mogu konkurisati za zamenu spoljnih prozora i vrata (stolarije), termičku izolaciju zidova i krovnog pokrivača, ugradnju ili zamenu grejnih instalacija i kotlova energetski efikasnijim, te za ugradnju solarnih kolektora,  panela i instalacija za proizvodnju električne energije za spostvene potrebe, izradu tehničke dokumentacije i slično...

Ukupno planirana bespovratna sredstva koje Opština Despotovac zajedno sa sredstvima nadležnog ministarstva dodeljuje iznose četiri miliona dinara, a maksimalni udeo bespovratnih sredstava pojedinačno iznosi do 50 odsto ukupne vrednosti projekta.

Pravo učešća na ovom javnom pozivu, koji će trajati do utroška sredstava, a najkasnije do kraja godine, imaju krajnji korisnici koji stanuju u legalno izgrađenim objektima. Konkursna dokumentacija se  može preuzeti na internet stranici Opštine Despotovac, ili na prijavnici opštinske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori