POČEO FESTIVAL HRIŠĆANSKE KULTURE: Bogat program do Male Gospojine

S. M. J.

15. 09. 2023. u 16:03

EPARHIJA timočka organizator je osmog po redu Festivala hrišćanske kulture koji će trajati u Zaječaru do 21. septembra.

ПОЧЕО ФЕСТИВАЛ ХРИШЋАНСКЕ КУЛТУРЕ: Богат програм до Мале Госпојине

Foto: Radio Magnum

Osmi Festival hrišćanske kulture u Zaječaru počeo je proslavom crkvene Nove godine, Načalo indikta, na temeljima drevne bazilike na arheološkim nalazištu “Feliks Romulijana” u Gamzigradu.

Tom prilikom je svetu arhijerejsku Liturgiju služio episkop timočki Ilarion uz sasluženje protosinđela Simeona, protojereja Igora Ivkovića i Saše Stepanovića, protonamesnika Marka Pajčina i Marjana Kerčulja, jereja Dragana Blindžova i arhiđakona Ilije. Ovo bogosluženje je svojim pojanjem uveličao Hor zaječarskog Sabornog hrama.

Prvog festivalskog dana je predavanje na temu „Izazov veštačke inteligencije: pogled iz pravoslavne perspektive“ održao prezviter dr Oliver Subotić.

Foto: Radio Magnum

 

U okviru osmog Festivala hrišćanske kulture danas će u 18 časova u porti Saborne crkve rođenja presvete Bogorodice biti otvoren Festival duhovno-dokumentarnog filma. Pola sata kasnije biće održana promocija “Dnevnika o Festivalu”, profesora Rastka Ćirića, dok će posetioci moći da od19 do 21 sat odgledaju filmove iz takmičarske selekcije festivala, koji se završava 21. septembra obeležavanjem hramovne i gradske slave, Male Gospojine i koncertom Hora “Melodi” pod upravom Divne Ljubojević.

Programom festivala su, inače, predviđena brojna predavanja, projekcije duhovno-dokumentarnih filmova, ali i likovne izložbe i koncerti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)