OTVORENA 23. FILOZOFSKA ŠKOLA: Na "Feliks Romulijani" o filozofskom uticaju u savremenom svetu

S. M. J.

02. 09. 2023. u 11:35

MEĐUNARODNA Filozofska škola „Felix Romuliana“ otvorena je sinoć u jednoj od kula na kasnoantičkom lokalitetu čije ime nosi.

ОТВОРЕНА 23. ФИЛОЗОФСКА ШКОЛА: На Феликс Ромулијани о филозофском утицају у савременом свету

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Međunarodna Filozofska škola „Felix Romuliana“, koja se u Zaječaru održava po 23. put u organizaciji Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” i Centra za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja iz Beograda, pod pokroviteljstvom grada Zaječara, okupila je oko 60 učesnika iz Srbije, Velike Britanije, Italije, Bugarske, Severne Makedonije, Rumunija i Hrvatske.

Ovogodišnja tema je „Filozofski uticaj u svetu, na Balkanu i u Srbiji“ u okviru koje će svoje teme prezentovati brojni učesnici, istaknuti filozofi.

U jednoj od kula kasnoantičkog lokaliteta "Feliks Romulijana", po kojem Filozofska škola i nosi ime, profesor dr Milenko Bodin, direktor Škole, predstavio je Zbornik radova sa prošlogodišnje 22. Filozofske škole u izdanju Ustanove „Zoran Radmilović“ i održao uvodno izlaganje pod nazivom “Kako filozofija može da menja svet”.

U ime Grada i organizatora predavačima i polaznicima škole dobrodošlicu je poželeo Vladimir Đuričić, direktor Ustanove „Zoran Radmilović“.

Rad Filozofsdke škole odvija se u velikoj sali gradske uprave u Zaječaru, danas od 9 do 15 časova, i od 17 do 19.30 sati, a u nedelju 9 do 14 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana