VIŠE OD 200 IZVOĐAČA U PODGRAĐU PETROVARADINA : U četvrtak počinje 23. Festival uličnih svirača

S.B.

22. 08. 2023. u 14:56

NA ovogodišnjem, 23. festivalu uličnih svirača „Gradić fest 2023“, koji će biti održan od 24. do 26. avgusta na šest lokacija u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, nastupiće više od 200 izvođača iz Srbije i inostranstva.

ВИШЕ ОД 200 ИЗВОЂАЧА У ПОДГРАЂУ ПЕТРОВАРАДИНА : У четвртак почиње 23. Фестивал уличних свирача

S.B.

To su danas u  razgovoru sa novinarima potvrdili organizatori manifestacije i naglasili da će „Gradić fest“ biti otvoren tradicionalnom povorkom koja kreće iz centra grada u četvrtak, 24. avgusta u 19.30 časova. Predvodiće je Svemirski traktor, od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina, pa do Gradića. Povorku će pratiti i performeri, plesači i dinamični Rusty Brass Band iz Italije, a po dolasku pred glavnu binu ispred Beogradske kapije, di-džej MKDSL uvešće publiku u koncert Bojane Vunturišević.

Pored povorke, uvodne festivalske večeri će nastupiti La Famiglia Mirabella, EL LOREN, Pipe Bucket Drummer i Michele Roscica. Poseban segment biće posvećen ljubiteljima plesa na Trgu prote Mihaldžića gde će nastupiti Petrovaradinski Kaminito, a latinoameričku atmosferu kraj Dunava napraviće tango didžejka Anči i njene kolege plesači. Novosadski tango kvintet će izvesti dela Pijacole, kompozitora koji je tango uveo u svet klasične muzike.

U petak i subotu, domaće i regionalne umetnike predvodiće makedonski Funk Shui, VOADO, beogradski sastavi Dolores, ANDR i Retrospektiva, Oxajo i Filip Baloš, a predstaviće se i mnoga imena vredna pažnje, Flairdrum iz Nemačke, The Bad Week iz Novog Sada, Monohrom, Ivan Jegdić ...

Osim muzičkog programa publika će u sklopu Gradić bioskopa u petak i subotu od 20 časova imati priliku da pogleda kratkometražne filmove iz selekcija sa Filmskog Fronta i dugometražne filmove „Oaza” i „Do Daske”.

Saobraćaj

ZBOG Festivala uličnih svirača, u delu Petrovaradina, od Trga vladike Nikolaja do puta za tvrđavu, biće zatvoren saobraćaj od 16 časova u sredu, 23. avgusta, pa do 16 časova u nedelju, 27. avgusta.

Takođe, u četvrtak, 24. avgusta, od 18 do 21 čas, zbog festivalske povorke biće zabranjen saobraćaj na Bulevaru Mihajla Pupina, od ulice Žarka Zrenjanina do puta za tvrđavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona