U BANJI SE BIRA NAJLEPŠA DEVOJKA SA JUGA SRBIJE: Poziv devojkama da se prijave i ponesu titulu "karanfil devojče"

J. S.

27. 07. 2023. u 10:39

GRADSKA opština Vranjska Banja raspisala je poziv za sve punoletne devojke koje žele da učestvuju na takmičenju za izbor najlepše devojke juga Srbije.

У БАЊИ СЕ БИРА НАЈЛЕПША ДЕВОЈКА СА ЈУГА СРБИЈЕ: Позив девојкама да се пријаве и понесу титулу каранфил девојче

Foto: Vranjska Banja

Izbor se odvija u okviru tradicionalno kulturno–turističke manifestacije „Dani karanfila 2022“ koja će biti održana 18. i 19. avgusta.

Takmičenje za izbor najlepše devojke koja će poneti titulu „Karanfil devojče 2023.“  predstavlja krunu ove manifestacije i biće održano 19. avgusta.

Zainteresovane devojke se mogu prijaviti prema instrukcijama koje su objavljene na sajtu opštine Vranjska Banja www.vranjska-banja.rs, gde se nalaze i tekst Javnog poziva i Prijavni obrazac.

Jedna od manifestacija u okviru „Banjskog kulturnog leta” po kojoj je Banja poznata jesu i „Dani karanfila” i u okviru nje izbor najlepše devojke, „Karanfil devojče”. Manifestacija postoji od 1963. godine. Ranije je najlepšu devojku odabirala publika. Devojka koja bi sakupila najviše karanfila od publike, dobijala bi titulu „Karanfil devojče”. Danas najlepšu devojku bira stručni žiri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)