SKUPŠTINA UDRUŽENJA SREDNJIH ŠKOLA ZA PODRUČJE POLJOPRIVREDE: Održana u Paraćinu, Tehnološka škola bila domaćin (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

15. 05. 2023. u 16:47

PREDSTAVNICI više od trideset srednjih škola u Srbiji sa područjima rada iz oblasti poljoprivrede i prerade hrane prisustvovali su prošlog vikenda Skupštini svog udruženja, održanoj u Paraćinu u zgradi Regionalnog inovacionog startap centra (RISC).

СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА СРЕДЊИХ ШКОЛА ЗА ПОДРУЧЈЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ: Одржана у Параћину, Технолошка школа била домаћин (ФОТО)

Foto: RISC Paraćin

Domaćin događaja bila je Tehnološka škola iz tog grada, a kroz prezentacije i razgovor na različite teme, bila je to prilika da srodne škole razmene iskustva i predstave svoje obrazovne profile.

Jedna od važnih tema bila je zainteresovanost svršenih osnovaca za upis u srednje škole na veoma važna područja rada kakva su poljoprivreda, prehrana, veterina i slično. O tome je, između ostalog, govorio Branko Rajčić,  predsednik Udruženja i direktor srednje škole „Sveti Trifun“ u Aleksandrovcu.

Foto: RISC Paraćin

Generalni je utisak da se deca sve manje interesuju za škole koje obrazuju kadar iz pomenutih oblasti, ističe Rajčić, a u Srbiji je čak 48 srednjih škola sa tim ili srodnim područjima rada.

Ovom prilikom bilo je reči i o programu „Klimatske promene u školskoj klupi“, a takođe su održane sednice stručnog veća na temu proizvodnje i prerade hrane, te veterine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna