SVI HOĆE DA SLUŠAJU A NE DA ČITAJU KNJIGE: Zanimljivi noviteti u novosadskoj biblioteci

J. SIMIĆ

10. 05. 2023. u 07:00

PRVA u Srbiji Gradska biblioteka u Novom Sadu uvela je novi korisnički servis "Audio-knjiga". U saradnji sa platformom "Knjiga priča", od 9. marta svi članovi Biblioteke imaju pristup izdanjima zvučne knjige sa pomenutog sajta.

СВИ ХОЋЕ ДА СЛУШАЈУ А НЕ ДА ЧИТАЈУ КЊИГЕ: Занимљиви новитети у новосадској библиотеци

Sajt Gradske biblioteke Novi Sad

Interesovanje za ovaj vid čitanja, odnosno slušanja knjiga je sve veće pa su liste čekanja sve duže.

Po rečima Danijele Dobretić, rukovodioca odeljenja za popunjavanje fondova i inventarisanje knjiga Gradske biblioteke, na platformi trenutno raspolažu sa 10 naloga a u svakom je zastupljeno po 50 knjiga.

- Sadržaji su raznorodni - kaže za "Novosti" Dobretićeva. - Zastupljena je delimično školska lektira, ali i naslovi iz gotovo svih oblasti. Od ruskih klasika i Malog princa, preko Orvela, srpskih pisaca... Osluškujemo želje naših čitalaca i ta ponuda će vremenom biti sve bogatija. Snimljeni sadržaji su izuzetno visokog kvaliteta uz poštovanja autorskih prava.

Za korišćenje ove usluge potrebno je imati člansku kartu Biblioteke koja na godišnjem nivou iznosi 500 dinara, porodični paket košta 700, a đačka karta 300 dinara. Na mejl gradskabibl@gmail.com zainteresovani korisnik audio-knjige treba da pošalje svoje podatke i broj članske karte kako bi dobio lozinku i korisničko ime za pristup servisu.

Pošto zasad Biblioteka raspolaže ograničenim brojem naloga, usluga je dostupna 15 dana, a po isteku tog roka, korisnik može ponovo poslati zahtev za izdavanje novog tek nakon dva meseca.

IZRASLA IZ ČITAONICE

BIBLIOTEKA u Novom Sadu druga je po veličini javna biblioteka pozajmnog tipa u Srbiji. Osnovana je 1958. spajanjem više čitaonica i javnih knjižnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)