BRIGA ZA BORCE: U Vrnjačkoj Banji dodeljeno ukupno 359 boračkih legitimacija

G. ĆIROVIĆ

12. 04. 2023. u 14:19

TOKOM tri faze podele boračkih legitimacija, ovu javnu ispravu kojom se korisniku priznaje status borca, ratnog vojnog invalida ili korisnika prava palog borca, do sada je dobilo ukupno 359 boraca sa teritorije Vrnjačke Banje.

БРИГА ЗА БОРЦЕ: У Врњачкој Бањи додељено укупно 359 борачких легитимација

Opština Vrnjačka Banja

Vrnjačka lokalna samouprava je, podsećamo, svima koji poseduju ove legitimacije omogućila besplatan prevoz na teritoriji opštine, umanjenje računa za komunalne usluge i cene godišnje parking karte, dobijanje sezonskih karata za korišćenje bazena, sportskih terena, besplatnu članarinu u biblioteci i druge pogodnosti.

- To je skroman način da odamo priznanje svima koji su se borili i onima čiji su najbliži dali živote za našu otadžbinu i pravo da živimo u mirnoj, slobodnoj i nezavisnoj državi. Trudimo se da pomognmo svim vlasnicima boračkih kartica i da, uz prava koja je država uvela, obezbedimo dodatne olakšice – rekao je Boban Đurović, predsednik vrnjačke opštine koji je, zajedno sa predsednikom lokalnog parlamenta Ivanom Radovićem, prisustvovao uručenju još 29 legitimacija.

Opština Vrnjačka Banja

 

Ovom prilikom upućen je i poziv svim licima koja nemaju navedeni status, a po zakonu ispunjavaju uslove, da opštinskom Odseku za privredu i društvene delatnosti najpre podnesu zahtev za priznavanje statusa borca, a potom i za dobijanje boračke legitimacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)