NAPREDUJE DOGRADNJA VRTIĆA U KOVILJU: Radovi vredni 140 miliona dinara biće završeni do kraja iduće godine

Z. G.

29. 03. 2023. u 18:21

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić posetio je danas vrtić „Neven" u Kovilju, gde se izvode radovi na dogradnji tog objekta gradske Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, vredni 140 miliona dinara.

НАПРЕДУЈE ДОГРАДЊA ВРТИЋА У КОВИЉУ: Радови вредни 140 милиона динара биће завршени до краја идуће године

Pres služba Grada Novog Sada

U tom vrtiću upisano je 254 dece u deset grupa, izjavio je gradonačelnik i istakao da će, završetkom radova do kraja 2024. godine, taj objekat dobiti četiri nove sobe sa toaletima, čime će se steći uslov da bude upisano još 90 dece.

- Na samom kraju 2021. otvoren je moderan vrtić na Klisi a prošle godine još dva nova, na Sajlovu i u Veterniku. Do  kraja ove godine dobićemo još dva vrtića, na Adicama i na Grbavici – precizirao je Đurić.

On je dodao da je u toku i rekonstrukcija vrtića „Čarobni breg" na Klisanskom putu.

- Naš cilj je da liste čekanja postanu prošlost i da sva deca mogu da idu u vrtić u delu grada u kojem žive. Ne samo da ih gradimo, već smo prvi grad u zemlji koji je omogućio besplatan boravak u njima. Ove godine su obezbeđena sredstva za besplatan boravak više od 17.300 dece u vrtićima PU „Radosno detinjstvo", kao i subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

DAMA I U OSMOJ DECENIJI: Tina iz serije Pozorište u kući - Udati se u 18. godini znači lišiti se velikog dela mladosti