DANIJELA KOSTIĆ IZ SNS VODI OBLAST SOCIJALE: Novosadska Skupština grada usvojila promenu u sastavu Gradskog veća

Z. GRUMIĆ

10. 02. 2023. u 15:20

ODBORNICI Skupštine grada Novog Sada izabrali su danas, tajnim glasanjem i ubedljivom većinom glasova, Danijelu Kostić za novu članicu Gradskog veća zaduženu za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci, umesto Branke Bežanov koja je kao predstavnik POKS-a u gradskoj vladi podnela ostavku na tu funkciju, nakon što su početkom ove sedmice naprednjaci raskinuli saradnju sa tim koalicionim partnerom.

ДАНИЈЕЛА КОСТИЋ ИЗ СНС ВОДИ ОБЛАСТ СОЦИЈАЛЕ: Новосадска Скупштина града усвојила промену у саставу Градског већа

Pres služba Skupštine grada

Kostićeva, koju je predložila SNS, na novu dužnost dolazi sa mesta pokrajinskog prosvetnog inspektora, naveo je gradonačelnik Milan Đurić naglasivši da od nove članice Gradskog veća očekuje da unese novu energiju u radu sektora koji ima značajne nadležnosti u podršci penzionerima, socijalno ugroženima, pronatalitetnoj politici, privatnim vrtićima.

U razgovoru sa novinarima uoči sednice gradonačelnik je rekao da je POKS, posle izlaska iz gradske vlasti početkom sedmice nakon sednice Narodne skupštine Srbije posvećene Kosovu i Metohiji, predao zahtev za formiranje nove odborničke grupe. A na pitanje o budućem statusu Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), koja je takođe ranije najavila da izlazi iz novosadske vlasti, odgovorio da su oni zvanično još u koaliciji.

- Čekamo sastanak sa novim rukovodstvom LSV, da vidimo koji su njihovi planovi. Aleksandar Kravić je i dalje član Gradskog veća za saobraćaj – napomenuo je Đurić naglasivši da SNS nastavlja da radi i bori se za napredak Novog Sada.

Odbornici POKS-a prešla su tako u opoziciju i sa kolegama iz Nove DSS formirali su novu šestočlanu Odborničku grupu „Nada za Novi Sad-Novi DSS-POKS“, čiji je predsednik Bojan Radojević (DSS) a zamenik Saša Novaković (POKS).

Oni su izjavama istakli da nisu saglasni sa vladajućom strankom kada je reč o politici prema Kosovu i Metohiji što je kako su obrazložili i bio razlog raskida koalicije POKS-a i SNS-a. Najavili su takođe da će formirati zajednički poslanički klub i u Skupštini AP Vojvodine, u kojoj imaju ukupno osam poslanika.

U skupštinskoj raspravi o tim kadrovskim izmenama posebno su bili aktivni radikali, koji su pozdravili odluku SNS-a o izbacivanju POKS-a iz vlasti i naglasili da toj stranci tu nije bilo ni mesto proteklih desetak godina. Predsednik odborničke grupe SRS Đurađ Jakšić rekao je da su kadrovi POKS-a odgovorni za malverzacije i milionske gubitke u javnim preduzećima i drugim gradskim ustanovama u kojima su rukovodili i na kraju diskusije upitao naprednjake čime su ih to Nenad Čanak i LSV zadužili, da ih još trpe u novosadskoj vlasti.

Na današnjoj sednici gradskog parlamenta je za vršioca dužnosti direktora JKP „Čistoća“ imenovan Donald Božić, diplomirani ekonomista-master, umesto Vladimira Zelenovića koji je podneo ostavku tokom ove sedmice. Odgovornost za rukovođenje tim JKP do sada je imao POKS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)