CENE ZAKOČILE OBNOVU: Izvođač ne želi da nastavi radove bez "doplate"

J. Lemajić

06. 02. 2023. u 07:33

ZBOG neispunjavanja ugovornih obaveza Dom kulture u Bačkoj Topoli raskinuo je ugovor sa izvođačem radova na rekonstrukciji nekadašnjeg hotela u centru opštine.

ЦЕНЕ ЗАКОЧИЛЕ ОБНОВУ: Извођач не жели да настави радове без доплате

Foto J. Lemajić

- Izvođač radova, sa kojim je zaključen ugovor, ne poštuje ugovorom predviđenu dinamiku radova i ne ispunjava svoje obaveze, odnosno ne namerava da nastavi i realizuje radove po ugovorenoj vrednosti, o čemu nas je obavestio poslednjih dana decembra. Sa vlasnikom zgrade, ujedno osnivačem naše ustanove Opštinom Bačka Topola, kao i stručnim nadzornim organom izgradnje, razmotrili smo moguća rešenja i zauzeli stav da se ugovor raskine i da se pokrene pravni postupak - navode u Domu kulture, koji je nosilac realizacije ovog kompleksnog posla.

Posle nove javne nabavke, radovi će se nastaviti ove godine, a sredstva za završetak projekta su obezbeđena. Rekonstrukcija se uglavnom realizuje podrškom Vlade Mađarske, a nedostajući iznos se finansira iz budžeta Opštine Bačka Topola.

- Pridržavajući se zakonskih propisa, dinamika rekonstrukcije se neće odvijati u predviđenim rokovima. Naš stav je i dalje nepokolebljiv i jedinstven, projekat ćemo završiti u skladu sa zakonom i propisima, a o daljim koracima ćemo blagovremeno obavestiti naše sugrađane - dodaju u ovoj ustanovi.

Nekadašnji hotel "Panonija" više od dve decenije bio je devastiran. Opština ga je kupila 2015. Agilnošću lokalne samouprave, uz veliku pomoć Vlade Mađarske, obezbeđeno je 440 miliona dinara za obnovu. Kako je najavljeno, vlada naših severnih suseda u obnovu hotela uložiće 1,3 milijarde forinti (oko 330 miliona dinara), dok će ostatak biti finansiran iz budžeta Opštine.

ZGRADA OPŠTINE

RADOVI na obnovi počeli su septembra 2021. godine. Kako je planirano, u zgradi će biti novo sedište lokalne samouprave, kulturni i administrativni centar opštine, kao i učenički dom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!