DRUGA FAZA - HIRURŠKI BLOK: Odmiče realizacija najveće investicije u zdravstvo na teritoriji Topličkog okruga

D. ZEČEVIĆ

30. 01. 2023. u 10:00

U OKVIRU izgradnje novog Zdravstvenog centra u Prokuplju, koji niče na neiskorišćenom prostoru postojećeg Doma zdravlja, trenutno se obavlja druga faza radova, za koje je Vlada Srbije opredelila oko pet milijardi dinara.

ДРУГА ФАЗА - ХИРУРШКИ БЛОК: Одмиче реализација највеће инвестиције у здравство на територији Топличког округа

Dom zdravlja u Prokuplju , Foto D.Z.

Istovremeno, gradonačelnik Milan Aranđelović podseća da rok za završetak svih radova na novoj zdravstvenoj ustanovi ističe krajem 2024.

- Započeta je izgradnja savremenog hirurškog bloka, za koji će biti nabavljena najsavremenija oprema - ističe prvi čovek Prokuplja, napominjući da će sveukupna investicija, što podrazumeva građevinske radove, uređenje i opremanje, koštati oko 80 miliona evra.

Milan Aranđelović, Foto D. Z.

Zbog radova koji se odvijaju u okviru sadašnjeg Doma zdravlja, brojne službe narednu godinu i po radiće izmeštene na prostoru oko prokupačke bolnice. A, kako je najavljeno, završetkom nove ustanove žitelji Prokuplja i čitave Toplice dobiće znatno kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

- Plan je i da se pacijenti iz Gračanice, odnosno tog dela Kosova i Metohije upućuju u novu zdravstvenu ustanovu, da bi se rasteretio rad Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu - najavljuje gradonačelnik Prokuplja i objašnjava da će se na trećem i četvrtom spratu novog objekta nalaziti bolesničke sobe, dok će prva dva sprata zauzimati sva odeljenja i ambulante.

U planu je i opremanje Službe urgentne medicine, koja će prvenstveno biti namenjena za zbrinjavanje pacijenata sa povredama usled saobraćajnih nezgoda u ovom delu Srbije.

UŠTEDA

DOK objašnjava da će novi hirurški blok sadržati četiri operacione sale, gradonačelnik Ranđelović ističe da će već postavljeni solarni paneli omogućavati uštedu do 60 odsto energije projektovane za grejanje čitavog objekta Zdravestvenog centra, do kojeg će biti sagrađena i nova saobraćajnica...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna