AKCIJA KANCELARIJE ZA KIM: Pomoć Dečanskoj vinici i manastiru Zočište (FOTO)

D. Z.

28. 01. 2023. u 15:36

DEČANSKOJ vinici u Velikoj Hoči uručena je pčelarska oprema, kao i košnice i rojevi, uz prekopotrebni viljuškar kojim nesmetano mogu da vrše utovar i istovar flaširanih vina i grožđa, s obzirom na to da im je zbog loše pristupačnosti vinici to bilo neophodno.

АКЦИЈА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КИМ: Помоћ Дечанској виници и манастиру Зочиште (ФОТО)

Foto: Kancelarija za KiM

Kako se navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM, manastir Zočište dobio sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju voćarski traktor sa prikolicom. Ova oprema bila im je važna zbog vingorada koji se nalaze u Orahovcu i blizini samog manastira.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Veselin Kočanović kaže da značajan deo sredstava ova institucija izdvaja za pomoć manastirskim ekonomijama.

– Znamo koliko je značajno da naši manastiri mogu nesmetano da razvijaju svoje ekonomije, da budu samoodrživi i mi smo tu da im u tom segment pomognemo kroz nabavku neophodnih mašina, opreme, sadnica i drugih potrepština. Svako ulaganje u Kosovo i Metohiju višestruko se vraća, jer je to ulaganje u naš ostanak i opstanak na ovim prostorima i nastavićemo da kroz projekte i podsticajna sredstva ulažemo u taj vid podrške – kaže Kočanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna