HUMANITARNI VAŠAR, MATERICE I DRUŽENJE SA DEDA MRAZOM: Mališani u Lapovu cele sedmice obeležavali praznike (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

30. 12. 2022. u 18:00

PREDŠKOLSKA ustanova „Naša mladost“ u Lapovu dolazak nastupajuće 2023. godine obeležila je nizom manifestacija tokom cele protekle nedelje.

ХУМАНИТАРНИ ВАШАР, МАТЕРИЦЕ И ДРУЖЕЊЕ СА ДЕДА МРАЗОМ: Малишани у Лапову целе седмице обележавали празнике (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Aktivnosti su realizovane u okviru programa “Godine uzleta“ i u skladu sa tradicijom ove ustanove.

Najpre je u Kulturno-turističkom centru “Stefan Nemanja“ u saradnji sa „Kolom srpskih sestara“ održana priredba povodom obeležavanja praznika Materice. Iz ove ustanove učestvovala su deca iz celodnevne vaspitne grupe sa vaspitačima, kao i deca iz mešovitih vaspitnih grupa. Mališani su uživali u plesu i pesmi i sa radošću zajedno sa vaspitačima uveličali najveći hrišćanski praznik majki i žena.

-Potom smo organizovli Humanitarni novogodišnji vašar. Deca su zajedno sa roditeljima, bakama, dekama i vaspitačima danima na radionicama pravili kreativne predmete, koji su na vašaru krasili bogate štandove. Humanitarnoj akciji pridružili su nam se i partneri iz OŠ „Svetozar Marković“ i SŠ u Lapovu. Deca su sa nastavnicima prodavala ukrase, a sav novac biće doniran – kaže Jelena Tomić, direktorka PU „Naša mladost“ u Lapovu.

Ona dodaje da je vrtić sa partnerima-donatorima organizovao i podelu paketića za svako dete koje pohađa ovu ustanovu. Mališani su se fotografisali sa Deda Mrazom. Odigrana je i predstava za svu decu iz vrtića, ali i kolektiv, “Putovanje u zemlju Deda Mrazova“.

- Predstavom smo ujedno proslavili i projekat mešovite vaspitne grupe “Putovanje raketom“. Ugostili smo i naše dugogodišnje partnere, prosvetne savetnice, kao i predstavnike lokalne samouprave – dodaje direktorka Tomić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće