DOČEK NA ULICI ZA SVE UKUSE: Večernji program namenjen širokoj publici sutra od 20.00 kod Skupštine

J. G. P.

30. 12. 2022. u 08:37

KAO i svake godine, Beograd nudi bogat novogodišnji program svojim posetiocima. Tradicionalna manifestacija "Beogradska zima" već je u punom jeku, a najveće interesovanje je, uobičajeno, za 31. decembar, odnosno za nastup ispred Doma narodne skupštine, gde će publiku sutra od 20.00 zabavljati mladi izvođači.

ДОЧЕК НА УЛИЦИ ЗА СВЕ УКУСЕ: Вечерњи програм намењен широкој публици сутра од 20.00 код Скупштине

Foto P. Mitić

Prvo na repertoaru je zagrevanje uz di-džeja Marka Rajda, zatim u 21.00 na scenu izlazi Zera, a 45 minuta posle nje Gazda Paja na savremeno opremljenoj bini, koja će se, kako su najavili organizatori, prostirati od Doma sindikata do Bulevara kralja Aleksandra. Od 22.30 do minut pred ponoć pevaju Nući i Vojaž. Posle odbrojavanja i vatrometa, u prvim minutima nove 2023. godine zapevaće Teodora Džehverović.

Ovaj program namenjen je za tinejdžere, a kako bi ukusi svih sugrađana bili zadovoljeni, večeras od 20.00 časova na platou ispred Muzeja savremene umetnosti biće održan koncert pop i rok legendi - Vlatka Stefanovskog, Nikole Pejakovića, grupe "Kerber" i benda "Kanda, Kodža i Nebojša".

Foto N. Skenderija

Takođe, danas od 14.00 do 16.00 ispred Doma omladine biće "Koncerti na zidiću", u saradnji sa Fondacijom "Milan Mladenović", gde će mladi muzičari svirati hitove EKV.

Serija besplatnih koncerata vrhunske klasične muzike sa vrsnim izvođačima, pod nazivom "Otmeno", biće održana sutra od 21.30 na "Kolarcu".

Prvi put ove godine Sekretarijat za kulturu zajedno sa ustanovama kulture organizuje jedinstvenu proslavu novogodišnjih praznika.

Foto N. Skenderija

- U okviru manifestacije "Duh Beograda" tokom poslednja tri dana tekuće godine, pozorišta, biblioteke, kao i druge ustanove kulture posebno otvaraju vrata svim generacijama kroz 60 profila događaja. Beograđani će moći da uživaju u koncertima, predstavama, kustoskim vođenjima, performansima, filmskim matineima, izložbama fotografija - najavili su u Sekretarijatu za kulturu.

Veliko klizalište sa pratećim sadržajima za decu, mlade i roditelje biće postavljeno u parku Ušće do 20. januara. Ovde će od 4. januara biti organizovano Božićno seoce. Planirano je da se realizuje oko 150 programa, odnosno muzičko-scenskih nastupa, predstava za decu na otvorenom, koncerata, nastupa horova i solista, manjih muzičkih sastava, plesnih grupa i mađioničara.

Beograđani, kao i turisti, još večeras od 20.00 do ponoći imaju priliku da u Muzeju grada besplatno prošetaju kroz legate Ive Andrića i Paje Jovanovića, kao i kroz Konak knjeginje Ljubice.

Foto N. Skenderija

ZEMUNSKI MATINE

GRADSKA opština Zemun i Udruženje građana "U zemunskom maniru" organizuju na Velikom trgu sutra od 14.30 do 21.00 čas manifestaciju "Zemunski matine". Ulaz je slobodan.

Na štandovima za sve Zemunce, goste i posetioce srpske prestonice biće dobre hrane i pića.

ULICA OTVORENOG SRCA

TRADICIONALNO, prvog januara mnoge ulice u prestonici postaju "Ulice otvorenog srca", a neke od njih su Svetogorska, Požeška, Ulica kneza Višeslava. Gradska opština Zemun 1. januar 2023. posvećuje deci, koja će imati priliku da od 11 časova na Velikom trgu uživaju u različitim programima.

KAMPERI NA "PAUZI" KOD BINE

TOKOM novogodišnjeg koncerta na platou ispred zgrade Skupštine Srbije grupa demonstranata koja tu spava i kampuje od 16. januara ove godine biće sklonjena.

Osim nekoliko šatora, tu se nalaze ozvučenje i par automobila, a svakog dana sa razglasa se puštaju govori. Tu je i nekoliko istaknutih parola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)