POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM PORODICAMA: Crveni krst Novog Sada podelio hranu, ogrev i sredstva za higijenu za 2.500 porodica

Lj.P.

05. 12. 2022. u 15:44

U OKVIRU Projekta direktnog ublažavanja siromaštva, danas je u Crvenom krstu Novog Sada podeljeno 1.200 paketa hrane, isto toliko higijenskih paketa i 600 metara ogrevnog drveta, socijalno ugroženim Novosađanima.

ПОМОЋ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА: Црвени крст Новог Сада поделио храну, огрев и средства за хигијену за 2.500 породица

FOTO:Pres služba Grada

Podeli paketa, u magacinu Crvenog krsta u Petrovaradinu, prisustvovao je i Stanko Ljubičić, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada.

- Grad Novi Sad nastavlja uspešnu saradnju sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta sa kojom realizuje niz aktivnosti podrške i pomoći socijalno ugroženom stanovništvu sa teritorije Grada - rekao je Ljubičić. - Iskoristio bih priliku i da volonterima Crvenog krsta čestitam 5. decembar, Međunarodni dan volontera, i da im se u ime Grada zahvalim za sve ono što su učinili u prethodnom periodu na polju humanosti i dobrotvornog rada. Crveni krst Novog Sada je organizacija koja okuplja veliki broj volontera i bez njih je nezamislivo funkcionisanje ove organizacije, a posebno bih istako njihovo angažovanje koje je bilo najizraženije tokom pandemije korona virusa.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Dragan Lazić je naglasio da se zahvaljujući snažnoj podršci Grada Novog Sada početkom decembra tradicionalno realizuje podela pomoći za socijalno najugroženije porodice. 

- Za realizaciju Programa direktnog ublažavanja siromaštva, Crveni krst je nabavio 1.200 prehrambenih paketa, 1.200 higijenskih paketa i 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta, a tu pomoć dobiće oko 2.500 socijalno ugroženih porodica sa teritorije Grada Novog Sada. Takođe, krajem godine, uz pomoć Grada i donatora biće obezbeđeni novogodišnji paketi za 1.200 dece - istakao je Dragan Lazić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!