NAGRADE NAJBOLJIM STUDENTIMA: Dodela priznanja povodom 68 godina Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

J. S.

01. 12. 2022. u 21:31

FILOZOFSKI fakultet Univerziteta u Novom Sadu svečano je danas obeležio 68 godina postojanja i rada.

НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ  СТУДЕНТИМА: Додела признања поводом 68 година Филозофског факултета у Новом Саду

Filozofski fakultet

U pozdravnim obraćanjima, predsednica Saveta Fakulteta, prof. dr Jasmine Grković Mejdžor, prorektorka za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Sabine Halupke Rešetar i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, posebnu pažnju posvetili su ne samo važnosti humanističkih i društvenih nauka danas, već i tome koliko je važno biti čovek i čovekoljubiv.

Dekan prof. dr Ivana Živančević Sekeruš  predstavila je novine i najvažnija dostignuća Fakulteta u postpandemijskom periodu a zatim uručila  zahvalnicu Njegovoj Ekselenciji Raulu Bartolomeu Molini (H. E. Raúl Bartolomé Molina), ambasadoru Španije u Srbiji kome se Fakulet javno zahvalio na dugogodišnjoj i kontinuiranoj podršci radu Lektorata za španski jezik, a potom i osnivanju Centra za iberoameričke studije, kao i svesrdnoj podršci pri osnivanju Odseka za italijanske i iberoameričke studije i njegovih aktivnosti.

Više od decenije Fakultet neguje tradiciju da nagradi svoje najbolje mlade istraživače ili studente doktorskih studija. Nagrade su uručili prošlogodišnji dobitnici Velimir Mladenović i Aleksandar Ostojić. Ove godine, najbolji mladi istraživač iz oblasti humanističkih nauka je msr Sanja Perić, a najbolji mladi istraživači iz oblasti društvenih nauka su dr Jovana Škorić i dr Aleksandar Tomašević.

Nagrade najboljim studentima osnovnih studija koji su završili studije u roku sa najvišim prosekom i potom upisali master studije uručili su prodekani Filozofskog fakulteta, prof. dr Olivera Knežević Florić, prof. dr Jasmina Kodžopeljić i prof. dr Zoran Paunović.

Najbolji studenti Filozofskog fakulteta za školsku 2021/2022. godinu su: Marija Marković, Nataša Progomelja, Svetlana Knežević, Virag Kinga Moric, Milica Šijaković, Helena Ćetojević, Jana Jovanov, Slavica Ostojić, Suzana Milošević, Nevena Grozdanovski, Andrea Stoiljković, Teodora Striber, Dijana Dacin, Marija Ćirić i Nina Basta.

Tradicionalno se na Dan Filozofskog fakulteta održava Dvanaesti međunarodni interdisciplinarni simpozijum Susret kultura na kome se ove godine okupilo preko 60 učesnika iz Srbije, Hrvatske, Rumunije, Slovačke, Mađarske, Rusije, Grčke, Severne Makedonije i Kolumbije, koji su u svojim izlaganjima u okviru osam tematskih sesija izneli rezultate svojih istraživanja iz oblasti društvenih i humanističkih nauka.

Prateći program proslave ove godine čine dve izložbe u organizaciji Biblioteke Fakulteta. U izložbenom holu na prvom spratu postavljena je interaktivna izložba U potrazi za izgubljenim ukusom: duboki slojevi duševnog tla povodom stogodišnjice smrti Marsela Prusta, dok se elektronskom izložbom Stvaralaštvo Vaska Pope obeležava stogodišnjica ovog znamenitog srpskog pesnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TESLIN NAJBOLJI PRIJATELJ BIO ČUVENI AMERIKANAC: Srbin mu pomogao da reši važno životno pitanje