OBNAVLJANJE SEDAMDESETOGODIŠNJEG KARAĐORĐEVOG PARKA: Počela akcija u Zrenjaninu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

16. 11. 2022. u 18:50

UKLANjANjEM dotrajalih stabala i sadnjom novih sadnica u Karađorđevom parku, koji za dve godine puni 70 od kako postoji u centru grada, počela je prva faza njegove rekonstrukcije, za koju je Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo 3,5 miliona dinara.

ОБНАВЉАЊЕ СЕДАМДЕСЕТОГОДИШЊЕГ КАРАЂОРЂЕВОГ ПАРКА: Почела акција у Зрењанину (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

U  prvoj fazi obnavljanja parka, uklanja se 40 oštećenih stabala i biće zaseđeno 98 novih sadnica.

Foto: Grad Zrenjanin

- U javnosti se napravila nepotrebna panika da će mnogo drveća u Karađorđevom parku biti isečeno i uništeno, ali to nije tako. Na teritoriji ovog parka koji ima 50 hiljada kvadratnih metara nalazi se 1.196 sadnica i samo 3 odsto od ukupnog broja će biti zamenjeno - naglasio je, simbolično sadeći prvu sadnicu, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz napomenu da je u drugoj i trećoj fazi, uz sadnju 30 hiljada stabala, planirana i rekonstrukcija pešačkih staza, trim staze i dodatna sadnja određenih vrsta drveća koja se mogu uklopiti  u ovu ambijentalnu celinu. 

Foto: Grad Zrenjanin

- Prošle godine smo dobili rekordnu sumu novca kada je u pitanju zaštita životne sredine, oko 30 miliona dinara izdvojeno je za revitalizaciju naših parkova, u naselju Putnikovo, uz ovalu Begeja i pejzažno uređenje uz obe strane Bulevara Veljko Vlahović, u  najvećem stambenom naselju Bagljaš.
 

NOVAC NA KONKURSU MINISTARSTVA 

3,5 miliona dinara dobijena su na osnovu Javnog konkursa Ministarstva zaštite životne sredine za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata pošumljavanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega