KAZNE DO 30.000 DINARA Komunalna milicija pojačava kontrolu nepropisnog parkiranja u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

28. 07. 2022. u 11:31

Zbog sve više pritužbi građana na učestalo nepropisno parkiranje automobila na javnim i javnim zelenim površinama, Odeljenje komunalne milicije u Kraljevu zvanično je najavilo pojačanu kontrolu i rigorozne kazne za ovu vrstu prekršaja.

КАЗНЕ ДО 30.000 ДИНАРА Комунална милиција појачава контролу непрописног паркирања у Краљеву

G.Šljivić

Iz ovdašnje Komunalne milicije podsećaju da je Odlukom o komunalnom uređenju grada zabranjeno kretanje, zaustavljanje i parkiranje svih vrsta vozila na javnoj zelenoj površini, zelenoj površini oko objekata javne namene i zelenoj površini u javnom korišćenju, kao i da su predviđene kazne od pet do 30.000 dinara.

- Zbog učestale pojave parkiranja vozila na zelenim površinama pešačke zone i gradskog keja, kao i na prostoru Sportskog centra „Ibar“, Odeljenje komunalne milicije obavljaće pojačane kontrole nad sprovođenjem pomenute Odluke – navodi se u zvaničnom saopštenju.

Tako će ovo biti još jedan pokušaj zavođenja reda u parkiranju u gradu na Ibru, a ostaje da se vidi da li će kao mnogo puta do sada sve ipak ostati samo na kratkoročnim efektima.

- Od kada je uvedena naplata parkiranja ne postoji nijedna javna ili zelena površina u gradu koju nisu uzurpirali nesavesni vozači. Pa, ako dođu na plažu bukvalno moraju da parkiraju auto kraj same reke, voze šetalištem kao da su na trkama i nikom ništa. Svi okreću glavu uz čuvenu rečenicu „nismo nadležni“ – kaže Kraljevčanin Vladimir Igrutinović. - Ova odluka je dobra ponajviše zbog bezbednosti pešaka, ali poznavajući naš mentalitet ne verujem da će biti dugog veka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)