NOVO VOZILO ZA PACIJENTE ZA DIJALIZU: Iz gradskog budžeta Subotice izdvojeno 4,5 miliona dinara

J. L.

05. 07. 2022. u 16:42

VOZNI park Službe hitne medicinske pomoći u Subotici bogatiji je za novo vozilo koje će služiti za prevoz pokretnih pacijenata na dijalizu. Za kupovinu vozila lokalna samouprava je iz gradskog budžeta izdvojila 4,5 miliona dinara.

НОВО ВОЗИЛО ЗА ПАЦИЈЕНТЕ ЗА ДИЈАЛИЗУ: Из градског буџета Суботице издвојено 4,5 милиона динара

foto: J.L.

- Dom zdravlja ovim vozilom pet dana u nedelji prevozi ukupno15 pokretnih pacijenata kojima je neophodna dijaliza. U pitanju su osetljivi pacijenti, koji na dijalizu idu svaki drugi dan, tako da je veoma važno da, naročito na ovim vrućinama, imaju adekvatan transport klimatizovanim vozilom. Od sada će našim pacijentima biti komforniji put do bolnice i nazad - objašnjava dr Mihaela Budimski Soldat, PR Doma zdravlja.

 Vozilo nedeljno pređe oko 200 kilometara, odnosno godišnje oko 66 hiljada kilometara. Novi minibus služi isključivo za prevoz pokretnih pacijenata kojima je dijaliza neophodna, dok se nepokretni pacijenti koji idu na dijalizu, a kojih u gradu ima pet, prevoze transportnim vozilom Službe hitne medicinske pomoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)