ŠABAC SE SEĆA KOŠARKAŠKE LEGENDE: Otkrivena spomen ploča Milovanu Stepandiću Stepiju

V. Mitrić

10. 04. 2022. u 08:45

SPOMEN–ploča legendi šabačke košarke Milovanu Stepandiću Stepiju otkrivena je na ulazu Koš kluba u Šapcu. Ploču su otkrili gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić i sin Stepija, Đorđe Stepandić.

ШАБАЦ СЕ СЕЋА КОШАРКАШКЕ ЛЕГЕНДЕ: Откривена спомен плоча Миловану Степандићу Степију

Foto: V. Mitrić

Gradonačelnik je istakao da je za njega čast da otvori ovako važan događaj, kao što je otkrivanje spomen – ploče Milovanu Stepandiću Stepiju.

- Ova spomen – ploča znači da se legenda ne zaboravljaju i da se u Šapcu gaji i neguje kultura sećanja. Milovan Stepandić bio je najbolji šabački trener, tvorac uspeha ovdašnje košarke, čovek koji je čak 38 godina aktivno radio kao trener mnogih domaćih klubova. Strateg šabačkog tima koji je igrao najviši rang takmičenja, uvek pobednički nastrojen, jedan od najtemperamentnijih trenera, ali vrhunski znalac košarke, posebno miljenik Šapčana. Uvek je sebe video kao trenera koji pravi igrače, trener stvaralac više nego trener brzog rezultata. Upravo na terenu Koš kluba, zajedno sa svojim saradnicima, počeo je da ispisuje istoriju šabačke košarke. Ploča je postavljena na pravom mestu, gde će nove generacije nastaviti da rade i treniraju i gaje uspomenu na Stepija -  rekao je Aleksandar Pajić.

Odlukom Skupštine grada Šapca košarkaški teren na kom je otkrivena ploča, koji je nosio naziv "Sindikat" , a kasnije Koš klub, dobio je zvaničan naziv "Milovan Stepandić Stepi".

Obraćajući se prisutnima, sin pokojnog Milovana, Miloš Stepandić izrazio je zahvalnost svima koji su bili uz njih u teško vreme i svima koji na ovaj način čuvaju uspomenu na lik i delo njegovog oca.

- Gledam novu šabačku košarkašku mladost na terenu gde je i on počeo i znam da bi im poručio da budu vredni, istrajni u svemu što rade i budu dobri ljudi pre svega, a onda i sportisti - naglasio je Stepandić.

BONUS VIDEO: EKSPEDICIJA NOVOSTI U MALOJ AZIJI - Potraga za ostacima Nikeje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna