MAJA GOJKOVIĆ U ŠAPCU: Kulturi "jačaju krila"

V. Mitrić

12. 03. 2022. u 14:10

POTPREDSEDNICA Vlade i ministarka za kulturu i informisanje Maja Gojković posetila je Šabac, gde je sa gradonačelnikom, dr Aleksandrom Pajićem, razgovarala o realizaciji projekata iz oblasti kulture u šabačkom kraju i podršci Ministarstva kulture i informisanja gradu na Savi u narednom periodu.

МАЈА ГОЈКОВИЋ У ШАПЦУ: Култури јачају крила

FOTO: V.MITRIĆ

Ministarstvo je u proteklim godinama podržavalo projekte grada Šapca u različitim oblastima kulturnog delovanja. Pored podrške infrastrukturnim projektima grada, podršku, ministarstva imale su i šabačke ustanove kulture čiji projekti su realizovani sredstvima Ministarstva. 

Iz budžeta grada Šapca za 2022. godinu izdvojeno je 277 miliona dinara za kulturu i informisanje. Od toga 30 miliona dinara namenjeno je proizvodnji medijskih sadržaja koji doprinose javnom informisanju. 

- Kultura ulepšava zajednicu, oplemenjuje pojedince - rekao je Pajić.

- Izdvajanja u kulturi nisu trošak, već investicija u budućnost. Očekujemo i u narednim godinama nastavak zajedničkih projekata grada Šapca i Ministarstva kulture i informisanja koji će doprineti ostvarivanju zajedničkih ciljeva u obostranom interesu i stvaranju od Šapca Grada budućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)