ANGAŽOVANO VIŠE OD 80 OSOBA: "Moja prva plata" za 24 Negotinca

S.M.J.

12. 01. 2022. u 11:37

U OKVIRU programa "Moja prva plata" u sve četiri lokalne samouprave Borskog okruga 67 poslodavaca angažovalo je 81 mladu osobu.

АНГАЖОВАНО ВИШЕ ОД 80 ОСОБА: Моја прва плата за 24 Неготинца

Foto: S.M.J.

Kroz program „Moja prva plata“ u opštini Negotin 19 poslodavaca angažovaće na devet meseci 24 srednjoškolca i visokoškolca. Najviše ih je, čak šestoro, angažovano u prahovskom „Eliksiru“, kojem je i u prvom krugu odobreno isto toliko radnih pozicija.

- U prvom krugu je jedan kandidat u startu odustao od programa, a od njih petoro troje je nakon završetka programa „Moja prva plata“ dobilo zaposlenje – kaže Maja Radulović, zamenik direktora Društva u „Eliksir“ Prahovu.

Od 24 osobe koje će u Negotinu učestvovati u programu „Moja prva plata“ njih četvoro će raditi kao prodavci u trgovini i maloprodaji, dva kandidata kao knjigovođe i računovođe, dva računovodstvena i knjigovodstvena referenta, a među odobrenim radnim pozicijama su i frizer, kozmetičar, tatu majstor, TV montažer i snimatelj,  pekar, roštilj-majstor, ekonomista...

- Osim privatnih poslodavaca, trgovinskih i krojačkih radnji, administrativnih poslova, imamo i poslove iz državnog sektora, recimo, nastavnik razredne nastave u OŠ „Vera Radosavljević“, etnolog i vodič u Muzeju Krajine - kaže Lidija Načić, direktorka borske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Srednjoškolci će tokom trajanja ovog programa devet meseci primati po 22.000, a visokoškolci 26.000 dinara.

- Pored sredstava koja će im uplaćivati Nacionalna služba za zapošljavanje izdavajamo kompaniju  „Eliksir Prahovo“ jer će dodati sredstva osobama koja kod njih budu bila angažovana na ovom programu – dodaje Lidija Načić.

U Boru je kod 31. poslodavca angažovano 36 mladih, u Majdanpeku 11 njih kod osam poslodavaca u privatnom i javnom sektoru, dok je u Kladovu devet poslodavaca angažovalo deset mladih. Posredstvom programa “Moja prva plata” još 13  osoba sa teritorije Borskog okruga angažovano je kod poslodavaca širom Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna