INVESTICIJE U PARAĆINSKOM KULTURNOM CENTRU: Oko 400 slika sa Sisevačke likovne kolonije dobija adekvatan depo

Зорана Рашић
Zorana Rašić

09. 12. 2021. u 15:44

KULTURNI centar u Paraćinu zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i informisanja i iz opštinskog budžeta okončao je radove kojima je unapredio svoj izlagački prostor, a u toku je sređivanje prostorije za depo koji će biti opremljen konstrukcijom sa ramovima za skladištenje oko 400 slika sa Likovne kolonije „Sisevac“ koje ova ustanova ima u svom fundusu.

ИНВЕСТИЦИЈЕ У ПАРАЋИНСКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ: Око 400 слика са Сисевачке ликовне колоније добија адекватан депо

Foto: Z. Rašić

Govoreći o ovim investicijama, Aljoša Gligorijević, vršilac dužnosti direktora KC, ističe da su projektom „Kroz prizmu umetnika“ obezbedili za galerijski prostor novu rasvetu.

Foto: Z. Rašić

Novi reflektori

- Postavljeno je 25 novih led reflektora koji daju sad potpuno novu dimenziju ovom prostoru, a kupili smo i pedeset novih sklopivih stolica potrebnih prilikom organizacije različitih tribina i književnih večeri. Ipak, najveća investicija je u izvlačne specijalizovane montažne ramove koje postavljamo u našem depou. Ovim ćemo, napokon, uspeti da na adekvatan način smestimo oko 400 slika koje su nastajale na Sisevačkim likovnim kolonijama decenijama unazad, a koje su umetnici Opštini ostavljali na poklon.

Foto: Z. Rašić

U ovoj galeriji i dalje je postavljena izložba malih formata troje pomoravskih umetnika, a za kraj decembra u toku je priprema velike tradicionalne Novogodišnje prodajne izložbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!