PREMINULE JOŠ DVE OSOBE: Ne smiruje se epidemija na području Pirotskog okruga, stručnjaci poručuju - vakcinišite se!

V. Ć.

23. 11. 2021. u 21:30

PIROTSKI ZZJZ registrovao je još 50 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19, a od posledica zaražavanja, u poslednja 24 časa, u pirotskoj Opštoj bolnici, preminule su dve osobe .

ПРЕМИНУЛЕ ЈОШ ДВЕ ОСОБЕ: Не смирује се епидемија на подручју Пиротског округа, стручњаци поручују - вакцинишите се!

Foto: V. Ćirić

U Pirotu je zaraženo 38, Babušici osam, Dimitrovgradu tri, i u Beloj Palanci jedna osoba. Preminuli su iz Pirota.

Od početka meseca registrovano je 1.008 slučajeva zaraze u okrugu, međutim epidemiolozi procenjuju da je broj zaraženih veći pet do sedam puta, ali se svi sa simptomima bolesti ne javljaju medicinarima. Prošlog meseca bilo je 2.415 obolelih.

U Opštoj bolnici, trenutno se leči 40 pacijenata inficiranih korona virusom. Iz Pirota je 24, sa područja Bele Palanke sedam, iz Dimitrovgrada pet, iz Babušnice tri i jedan pacijent iz Vlasotinaca.

Na punktovima za vakcinaciju date su 42 prve, 52 druge i 298 trećih doza vakcine protiv zaraze. U Kovid ambulanti obavljena su 43 prva i 197 kontrolnih pregleda, dok je u dečjoj kovid ambulanti na Keju bilo 94 prvih i 52 kontrolna pregleda mališana.

Epidemiolozi Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je situacija vanredna sa tenedencijom da bude nepovoljna i poručuju da je sada pravo vreme da se poveća obuhvat vakcinacijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri