DA SE OBRAZUJU I U VREME EPIDEMIJE: Socijalno uključivanje romskih đaka u Kruševcu - za školu tablet-računari,pomoć i za gradsku upravu

S. BABOVIĆ

08. 11. 2021. u 21:07

OSNOVNA škola “Dragomir Marković” dobila je 20 tablet računara, a Gradska uprava Kruševac dva lap-topa i jedan multifunkcionalni uređaj u okviru projekta „Smanjenje dodatne ranjivosti Roma, Romkinja i drugih marginalizovanih grupa izazvane pandemijom “KOVID – 19”.

ДА СЕ ОБРАЗУЈУ И У ВРЕМЕ ЕПИДЕМИЈЕ: Социјално укључивање ромских ђака у Крушевцу - за школу таблет-рачунари,помоћ и за градску управу

Foto: GU

Ceo projekat, koji se realizuje u sklopu programa Nemačke razvojne saradnje(GIZ) u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, treba da pomogne pobošljanju obrazovanja, informisanja, imunizaciji, a nadležnim lokalnim iinstitucijama pruži tehničku podršku u borbi protiv pandemije.U situaciji kada je deca neretko pohađu školu “onlajn”, tehnička opremljenost pokazala se kao ključna.

- Razgovarali smo sa građanima u romskim naseljima, radili smo na promociji vakcinacije, kao i organizovanju vakcinacije na licu mesta, u tim naseljima - kaže Ninoslav Jovanović, državni sekretar.

GIZ od 2019.godine sarađuje sa kruševačkom lokalnom samoupravom, jednom od 18 uključenih u aktuelni projekat.

- Postavili smo okvire za zajednički rad u oblasti socijalnog uključivanje Roma i Romkinja, ali i reintregraciju povratnika i povratnica na osnovu sporauzma o readmisiji-napominje Robert Bu,koordinator projektnog tima.

Ove jeseni, tehnička oprema poklanja se osnovnim školama, lokalnim samoupravama, kao i domovima zdravlja. Projekat se osim u Kruševcu, realizuje u još 17 jedinica lokalnih samouprava (Nova Crnja, Zvezdara, Kraljevo, Loznica, Bor, Niš, Vranje, Pirot, Vladičin Han, Stara Pazova, Kovin, Zrenjanin, Smederevska Palanka, Topola, Valjevo, Kanjiža i Alibunar).

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni