“DOGODINE U ISTO VREME”: Kruševljani koji čuvaju fotografije sa uspomenama na jubileje mogu da učestvuju u originalnom projektu

S. BABOVIĆ

08. 11. 2021. u 15:14

KRUŠEVLjANI koji čuvaju fotografije sa uspomenama na privatne ili društvene jubileje mogu da učestvuju u novom, originalnom projektu kustosa Kuće Simića u Kruševcu “Dogodine u isto vreme”.

“ДОГОДИНЕ У ИСТО ВРЕМЕ”: Крушевљани који чувају фотографије са успоменама на јубилеје могу да учествују у оригиналном пројекту

Foto: S. Babović

Da bi neka sećanja iz privatnih foto-albuma postala eksponati u postavci, potrebno je da predstavlja neku značajnu godišnjicu.    

-To može biti godišnjica braka, mature, radnog staža ili bilo kog događaja,koji je imao značaj u privatnom životu našeg sugrađanina i njegovog okruženja - kaže Zorana Drašković Kovčević, kustos Kuće Simića, izložbenog prostora pod okriljem Narodnog muzeja u Kruševcu. - Potrebno je da se u legendi fotografije dostavi što detaljniji opis događaja i eventualno navedu osobe na fotografijama.
Interkativne izložbe u Kući Simića postale su tradicija. Do sada su Kruševljani u saradnji sa kustosima izlagali fotografije iz privatnih kolekcija, koje su se odnosile na rođendane, putovanja, dešavanja iz prošlosti, dečije igre, uspomene iz mladosti, a poslednja u nizu odigrala se ovog Vidovdana kada je otvorena izložba Spomenika kosovskim junacima na privatnim fotografijama.
Fotografije za izložbu “Dogodine u isto vreme” se do sredine decembra mogu dostaviti u elektronskoj formi na mejl  kucasimica@gmail.com  ili na papiru, direktno u Kući Simića (Majke Jugovića 2). Otvaranje izložbe planirano je za početak naredne godine.

BONUS VIDEO: TAJNA ŠUME KOD GUBEREVCA: Ovde su Rimljani iskopavali bogatstvo za carstvo


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VELIKI DOGAĐAJ U VRANJU: Uručivanje boračkih legitimacija