NAJBOLJI NA SVETU: Veliki uspeh studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu

B.B.

08. 11. 2021. u 11:59

STUDENTI Ekonomskog fakulteta u Beogradu su najbolji na svetu u rešavanju studije slučaja. Članovi EKOF "Case Study" kluba pobedili su na globalnom finalu takmičenja ,,Cambridge Global Case Competition" koje organizuje Cambridge Consulting Network.

НАЈБОЉИ НА СВЕТУ: Велики успех студената Економског факултета у Београду

Ekonomski fakultet

Naši akademci su posebno bili pohvaljeni za detaljnu analizu tržišta, strukturu prezentacije, kao i odličan javni nastup. U pobedničkom timu su Aleksa Antić, Anastasija Lončarević, Ksenija Đikanović i Manja Haviža.

U finalnom takmičenju učesnici su imali zadatak da odaberu optimalnu zemlju za izgradnju nove fabrike električnih vozila, kao i da predlože strategiju i plan implementacije. Naši studenti su preporučili Nemačku, kao optimalnu zemlju, rukovodeći se političkim uslovima, razvijenošću tržišta, kapacitetom radne snage i troškovima transporta.

Budući ekonomisti su se najpre, u konkurenciji više od 100 timova, plasirali u top 15. Imali su zadatak da reše problem u lancu snabdevanja koji se odnosio na manjak čipova. Nakon što su u svojoj grupi bili najbolji, obezbedili su mesto u top pet i finalno takmičenje.

Obe runde takmičenja su trajale po sati i po. U žiriju su bili predstavnici najvećih globalnih menadžmentskih konsultanstkih kuća iz Londona  - McKinsey i BCG .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)