PROMOCIJA EČKE I ZDRAVOG ŽIVOTA: Međunarodna trka na 10 i 5 kilometara biće održana 30. oktobra

B. Grujić

27. 10. 2021. u 09:58

EČKA, mestašce nadomak Zrenjanina, koje se ponosi slavnom istorijom i dvorcem Kaštel, u kojem je nekada živela vlastela i svirao Franc List, u subotu, 30. oktobra, biće domaćin istorijske, prve međunarodne trke na 10 i 5 kilometara, koja će se odvijati kroz osam seoskih ulica.

ПРОМОЦИЈА ЕЧКЕ И ЗДРАВОГ ЖИВОТА: Међународна трка на 10 и 5 километара биће одржана 30. октобра

Foto: Grad Zrenjanin

- Organizujemo i dečju trku, start je u 15 časova, za sve uzraste, od predškolaca do starijih osnovaca, trči se na trasama od 100 do 500 metara, a učešće je potpuno besplatno - kaže Nemanja Đurić, jedan od organizatora trke u Ečki, čiji je zvanični promoter Vukosava Đapić Atanacković, nekadašnja atletičarka i reprezentativka, a sada sekretar Sportskog saveza Zrenjanina.

Trka za odrasle je međunarodna uz učešće takmičara iz nekoliko zemalja, a ono što je zanimljivo je da su uvedene starosne kategorije za žene i muškarce, u rasponu od pet godina.
- Mesna zajednica Ečka prihvatila je da učestvuje u organizaciji ove lepe sportske manifestacije koja promoviše zdrave stilove života i prave vrednosti i što će doprineti promociji Ečke - naglasila je Lučija Mendrea, sekretar Mesne zajednice Ečka, uz napomenu da će se trčati kroz osam, od ukupno 26 ulica u Ečki i da su u pitanju Novosadska, Unirea, Ljubljanska, Maršala Tita, Titelska, Zagrebačka, Kumanovska i Beogradska ulica, u kojima će saobraćaj već u ranim popodnevnim satima biti zatvoren.


HUMANI KARAKTER
Podržavajući humanitarnu akciju Sportom za bolje sutra, trka u Ečki predstavlja deo agende Zrenjanin Evropski grad sporta 2021. godine, uz maksimalnu podršku grada Zrenjanina.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)