ZAJEDNO NA LOKALU: Proglašena lista SNS – SPS za izbore u Negotinu

S. M. J.

06. 09. 2021. u 16:25

IZBORNA komisija opštine Negotin proglasila je prvu listu za izbore za odbornike koji će 17. oktobra biti održani u Negotinu.

ЗАЈЕДНО НА ЛОКАЛУ: Проглашена листа СНС – СПС за изборе у Неготину

Foto: S. M. J.

Listu koalicije Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije u Negotinu „Aleksandar Vučić - Za našu decu - Ivica Dačić“ svojim potpisima podržalo je 2.148 građana, skoro 800 više nego što je bilo potrebno.

- Građani su potpisima koje smo prikupili u kratkom roku, pokazali da imaju poverenje u našu koaliciju i da žele da i u narednom periodu nastavimo da radimo na razvoju naše opštine i unapređenju kvaliteta života naših građana. Želim da se zahvalim svima na snažnoj podršci i ujedno da se izvinim građanima koji su nastavili da dolaze iako smo već završili sa prikupljanjem potpisa – izjavio je prvi na listi, poverenik naprednjaka i aktuelni predsednik opštine Vladimir Veličković.

Na listi od 45 kandidata za odbornike nalazi se čak osam lekara, dve medicinske sestre, sedmoro prosvetnih radnika, dve vaspitačice, inženjeri, penzioneri, poljoprivredni proizvođači, preduzetnici. Listu čini i devetoro kandidata za odbornike koalicionog partnera naprednjaka, Socijalističke partije Srbije, koliko ih je bilo na listi i na vanrednim lokalnim izborima 2017.

- Samo zajedničkim snagama i jedinstvom uz jak tim, možemo da radimo na podizanju Negotina i Krajine. Mnogo toga je pred nama, razvoj Hemijsko-industrijskog parka koji će omogućiti nova radna mesta, navodnjavanje negotinske nizije što će unaprediti naše poljoprivredne kapacitete, razvoj turističkih lokaliteta uz uređenje pivnica, rekonstrukcija Zdravstvenog centra, samo su neki od kapitalnih projekata koji će promeniti našu opštinu. Želimo da slušamo naše građane, da čujemo njihove probleme, da ih rešimo, da radimo i stvorimo uslove za povratak naših ljudi i na tome ćemo istrajati – dodao je Veličković.

Lokalni izbori u Negotinu prethodno su održani 24. decembra 2017. godine, a učestvovale su četiri liste: “Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka- Socijalistička partija Srbije-Ivica Dačić”, “Demokratska stranka – prim Dr Momir Petković Moma”, “Ujedinjena seljačka stranka – Dragoslav Cvetković” i grupa građana “Negotin bez korupcije”.

Naprednjaci i socijalisti su pre četiri godine osvojili na izborima 71,04 odsto glasova, demokrate 18,73 odsto, a ispod cenzusa su bile GG „Negotin bez korupcije“ za koju je glasalo 4,05 odsto birača i „Ujedinjena seljačka stranka – Dragoslav Cvetković“ sa podrškom od 3,6 odsto birača.

Učešće na oktobarskim lokalnim izborima najavila je i Vlaška stranka, dok iz redova opozicije još nema potvrde da li će učestvovati na izborima ili ih bojkotovati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)