NAGRAĐENI ZA HUMANOST: Jovani i Jovanu zahvalnica ambasade Švedske (FOTO)

B. GRUJIĆ

03. 09. 2021. u 18:58

UČENICA iz Žitišta, Jovana Grbić, koja je učestvovala je na takmičenju Mlada hrabrost, u organizaciji ambasade Švedske u Beogradu, dobila je specijalnu zahvalnicu za iskazanu građansku hrabrost i humanost, baš kao i Jovan Robal iz sela Banatski Dvor, takođe u opštini Žitište, koji je dobio nagradu za iskazanu građansku dužnost i humanost prilikom pomoći drugu sa smetnjama u razvoju.

НАГРАЂЕНИ ЗА ХУМАНОСТ: Јовани и Јовану захвалница амбасаде Шведске  (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Četrnaestogodišnja Jovana, u garaži porodične kuće u Žitištu, neguje bolesne i povređene životinje, koje nađe na ulici bez skloništa i brige, hrani ih, redovno vodi kod veterinara, a u svoju misiju uključila je drugare koji joj pomažu i pokrenula akciju u kojoj reciklažom plastike prikuplja sredstva za hranu i lekove napuštenim životinjama.

- Prošle godine sam započela prikupljanje plastičnih čepova i donirala ih azilu za napuštene životinje, a naročito volim pse koji su redovno preko zime u mojoj garaži, gde im je sigurno utočište i imaju redovno hranu - ponosno kaže Jovana, koja je u više navrata pružala spas mačkama kada se zaglave na drvetu, ili psi kada ostanu između ograde.

Jovan Robal, pomogao je svom drugu koji ima smetnje u razvoju i pokretačka je snaga zajedničkih akcija i svakodnevnog druženja.

- Nepravda je kada se neko nađe iskuljučen i nema jednake šanse. Važno je da se borimo protiv takve nepravde i preduzmemo sve što je u našoj moći - naglasio je Jovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)