MEĐU NOVOOBOLELIMA NAJVIŠE PENZIONERA: Nagli skok broja zaraženih koronom u Jablaničkom okrugu

I.M.

09. 08. 2021. u 12:52

U POSLEDNjA 24 časa u leskovački Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) stiglo je 37 rezultata sa pozitivnim nalazom na infekciju virusom korona za pacijente sa teritorije Jablaničkog okruga i to od 147 testiranih pacijenata.

МЕЂУ НОВООБОЛЕЛИМА НАЈВИШЕ ПЕНЗИОНЕРА: Нагли скок броја заражених короном у Јабланичком округу

Foto: I.Mitić

Najviše novih slučajeva beleži se u Leskovcu gde je od opakog virusa obolelo 19 od 82 uzorkovana pacijenta. Medveđa ima čak 12 novoobolelih, tri su registrovana u Lebanu, dva u Bojniku, a jedan u Vlasotincu.

Skoro polovinu zaraženih čine penzioneri. U ovoj populaciji bolest je potvrđena kod 19 ljudi. Među zaposlenim osobama je 14 inficiranih. Tri pacijenta sa pozitivnim nalazom nema posao, a jedan je student.

Tokom vikenda ZZJZ je dobio analize 236 uzoraka osoba sa područja okruga, od čega je u Leskovcu testirano 187 ljudi. U subotu je registrovano 10, a u nedelju devet pacijenata koji su zaraženi koronom. Od ovog broja 11 novoobolelih je iz Leskovca, četiri iz Medveđe, dva iz Vlasotinca i po jedan iz Bojnika i Crne Trave.

Trenutno se čeka da iz referentnih laboratorija stigne još 13 rezultata pacijenata koji su, prethodnih dana, uzorkovani u zdravstvenim ustanovama ovog dela Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)