PONOSNI NA FILM O STAROJ ČARŠIJI: Gradonačelnik Leskovca primio Miru Banjac

I.Mitić

06. 08. 2021. u 18:35

JEDNA od najvećih glumica jugoslovenske i srpske kinematografije Mira Banjac bila je u petak gost gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

ПОНОСНИ НА ФИЛМ О СТАРОЈ ЧАРШИЈИ: Градоначелник Лесковца примио Миру Бањац

Foto: I.Mitić

Ona će svojom, kako je naglašeno, maestralnom glumom oživeti jedan od likova u filmu o gradu na Veternici između dva svetska rata - „Bilo jednom u Srbiji“.

Mira Banjac tumači lik Deske. Ona glumi baku jednog od glavnih junaka filma, a domaćini su izrazili zadovoljstvo što će proslavljena glumica, pored Mikija Manojlovića, Viktora Savića, Teodore Ristovski, Radovana Vujovića, Dragana Petrovića Peleta, Slobode Mićalović, Nemanje Oliverića i pokojnog Ivana Bekjareva uveličati priču o nekadašnjem Srpskom Mančesteru.

- Leskovac je veliki grad sa gradonačelnikom koji razume značaj kulture. Uvek sam govorila da sve zavisi od čoveka. Nije najvažnije da li ima novca. Kultura jeste skupa, ali je neophodna, a uvek iza podrške bilo kojoj oblasti stoji čovek. U Leskovcu gradonačelnik Cvetanović promišlja kulturu i iako je ovaj grad čuven po dobroj hrani on već godinama unazad dobija apsolutno jednu divnu kulturnu sredinu – kazala je Mira Banjac.

Gradonačelnik Cvetanović je naglasio da mu je čast i zadovoljstvo da ugosti Miru Banjac uz konstataciju da ona pripada plejadi legendarnih jugoslovenskih glumica i da „svojom harizmom, neposrednošću, duhovitošću i energijom nikoga ne ostavlja ravnodušnim“.

PREMIJERA KRAJEM GODINE

U Leskovcu se snimanje filma „Bilo jednom u Srbiji“ privodi kraju. Ono je nastavljeno ovog leta nakon pauze uslovljene epidemijom virusa korona. Očekuje se da film premijerno bude prikazan krajem godine, a priprema se i serija koja će biti emitovana na RTS-u.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!