POZIV SREDNJOŠKOLCIMA IZ KRUŠEVCA: Prijave za “Svetionik znanja” do 5. avgusta

S. BABOVIĆ

29. 07. 2021. u 15:38

UČENICI treće i četvrte godine srednje škole iz Kruševca mogu da se do 5. avgusta prijave na tradicionalno takmičenje “Svetionik znanja” koje će od 3. do 5. septembra u Valjevu okupiti ukupno 60 učesnika iz 15 gradova u Srbiji, najavljeno je danas u Kancelariji za mlade grada Kruševca.

ПОЗИВ СРЕДЊОШКОЛЦИМА ИЗ КРУШЕВЦА: Пријаве за “Светионик знања” до 5. августа

Foto: Sajt Svetionik znanja

-„Svetionik znanja“ je takmičenje osmišljeno tako da srednjoškolci, uz mentorsku pomoć, timski rade na osmišljavanju ideja i pripremi projekata koji mogu unaprediti njihovu lokalnu zajednicu-predočavaju u Kancelariji za mlade. - Projekti se pripremaju na jednu od pet tema – kultura i umetnost, javno zdravlje, turizam, društvena odgovornost i ekologija.

Osim na trodnevnom seminaru, učenici nastavljaju rad od tri meseca koji predstavlja realizaciju ranije dogovorenih ideja. Finalni projekti se predstavljaju na završnom događaju, koji će se održati krajem novembra. Tom prilikom, mladi će imati prilike da svoju ideju predstave ispred stručnog žirija čiji su članovi predstavnikci društveno odgovornih kompanija, humanitarnih fondacija, medija i organizacija koje imaju razvijene programe podsticaja omladinskog aktivizma i preduzetništva.
-Učešće na Svetioniku znanja je višestruko korisno, ali i zabavno, a u potpunosti besplatno! Zaintresovani učenici mogu da se prijave za učešće putem linka na:  https://forms.gle/bQ4fXpEHRSW5Ad6W9 ili putem zvaničnih profila Svetionika znanja na društvenim mrežama.Više informacija o konkursu može se videti i ns Instagram stranici Kancelarije za mlade grada Kruševca (https://www.instagram.com/kzmkrusevac/ )
Ove godine se na takmičenje koje se održava uz podršku Ministarstva omladine i sporta, mogu prijavi i srednjoškolci iz
Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Vršca, Zrenjanina, Valjeva, Čačka, Šapca, Užica, Zaječara, Pirota, Leskovca, Vranja, i Novog Pazara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna