KAMENI EKSPONATI NA MUZEJSKOM TRGU: Bez struje zbog promocije projekta Narodnog muzeja u Leskovcu

I. Mitić

26. 07. 2021. u 16:01

ZBOG završne promocije dvogodišnjih aktivnosti koje je leskovački Narodni muzej sproveo u okviru projekta prekogranične saradnje sa bugarskim gradom Botevgradom večeras će doći do dvadesetpetominutnog prekida u snabdevanju strujom svih objekata i stamebnih zgrada u okolini ove ustanove.

КАМЕНИ ЕКСПОНАТИ НА МУЗЕЈСКОМ ТРГУ: Без струје због промоције пројекта Народног музеја у Лесковцу

Foto: I. M.

Isključenje struje je najavljeno za 21 čas, dok će pola sata ranije za saobraćaj biti zatvorene Ulica Stojana Ljubića, od Gimnazije do mosta na reci Veternici, i Ulica Pana Đukića od muzeja do sedišta Jablaničkog upravnog okruga.

U okviru projekta pod nazivom „Heterotopija“ leskovački muzej izlazi na trg ispred svoje zgrade formiranjem lapidarijuma odnosno stalne postavke kamenih eksponata poput podnožja prese za muljanje grožđa, iz II veka, votivne are posvećene Herkulu iz III i više kapitela, sa Caričnog grada, iz VI veka.  

Muzej će svojim posetiocima ponuditi i zanimljive sadržaji u oblasti digitalnih tehnologija. U okviru projekta je poboljšao pristupačnost osobama sa invaliditetom, renovirao ulazni hol, opremio novu suvenirnicu i informativni centar i nabavio nove police, vitrine, panoe kako bi na novouređenom muzejskom trgu mogao da organizuje promocije, predavanja, koncerte i radionice za decu.

Leskovac je za ove namene od Evropske unije dobio donaciju od oko 207.000, dok je iz svog budžeta izdvojio dodatnih 30.000 evra. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri