POSLE POŽARA I NAJMLAĐI NA PODU SPAVAJU: Vatra u Vrbasu ostavila bez ičega samohranu majku Mariju Radović sa troje mališana

Z. Rajić

22. 07. 2021. u 08:25

SAMOHRANA majka Marija Radović iz Vrbasa, sa troje maloletne dece, ostala je ovih dana bez ičega, jer je požar potpuno uništio stan, u kojem je živela u dvorištu Doma kulture.

ПОСЛЕ ПОЖАРА И НАЈМЛАЂИ НА ПОДУ СПАВАЈУ: Ватра у Врбасу оставила без ичега самохрану мајку Марију Радовић са троје малишана

Foto Privatna arhiva

Marija sa decom i rođenim bratom, koji je s njom delio stan, sada je u kući svoje majke, gde je prostor toliko skučen da su prinuđeni da spavaju na podu.

Majka je primila sina, ćerku i unučad u kuću u kojoj živi sa mužem, Marijinim očuhom. Njih sedmoro smešteno je u dve male sobe i hodniku, koji služi i kao kuhinja.

Marija kaže da joj je sada sve potrebno, a najviše hrana i pelene za decu, jer ima bebu od mesec i po i sina od 12 godina, obolelog od cerebralne paralize. Njeno treće dete je devojčica od 16 godina, koja pokušava da pomogne porodici radeći u polju za nadnicu.

- Vatra je planula pre 7 ujutro, dok smo još svi spavali. Mene je probudio sin, vičući:

"Dim, mama, dim!" Kad sam skočila, već su goreli kreveti i regal. Zajedno sa bratom, koji je živeo u susednoj prostoriji, uspela sam da izvučem decu napolje. Spasili smo živu glavu, to je najbitnije - priča Marija.

POMOĆ Aktivistkinje Crvenog krsta kod porodice Radović, Foto Crveni krst

Stan, koji su ona i brat nasledili od pokojne bake, imao je samo dve prostorije, a struju je dobijao od Doma kulture.

- Plamen je buknuo od produžnog kabla, na koji je bio prikopčan televizor. Vatrogasci su brzo stigli, ali je do tada već sve izgorelo. Ne samo da više nemamo krov nad glavom, nego ni nameštaj, ni garderobu, ni lična dokumenta - nemoćno širi ruke Marija.

U pomoć je prvo priskočio Crveni krst (CK), koji je unesrećenoj porodici obezbedio pakete hrane i higijenskih artikala, a počele su da pristižu i pošiljke od humanih pojedinaca, koji dostavljaju uglavnom robu za bebu.

- Pomoć koju smo odneli dovoljna je tek za nekoliko dana. Zato apelujemo na sve ljude da im pomognu, a mogu to da učine i uplatama na Marijin tekući račun 200-125056733-21 - rekla je sekretarica CK u Vrbasu Tatjana Gluščević.

KUĆA OD OPŠTINE

DANIJELA Ilić, članica Opštinskog veća, zadužena za socijalna pitanja, kazala je za "Navosti" da će lokalna samouprava pomoći da porodica Radović dobije novi dom i obnovi dokumenta koja su izgorela.

- Dodelićemo im jednu od opštinskih kuća na selu, u koju ćemo već sledeće nedelje uključiti struju da bi tamo mogli da se smeste - rekla je Ilićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili