NEVREME NA JUGU SRBIJE ODUVALO I PROTIVGRADNE RAKETE: Većina stanica ostala bez zaliha

I. M.

20. 07. 2021. u 15:45

NEVREME koje je prethodnih dana zahvatilo Leskovac i okolinu ostavilo je 20 od 28 protivgradnih stanica na ovom području bez raketa, dok preostale raspolažu sa tek po jednom do najviše tri rakete.

НЕВРЕМЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ ОДУВАЛО И ПРОТИВГРАДНЕ РАКЕТЕ: Већина станица остала без залиха

FOTO: GU Leskovac

Protivgradne stanice dejstvovale su u svim lokalnim samouprava Jablaničkog okruga, a iskusni strelci ističu da ovakav obim posla nisu imali u poslednjih desetak godina što je gotovo ispraznilo sve rezerve raketa.

I ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je, tokom jučerašnje posete Leskovcu, potvrdio da je potrošnja raketa zaista velika.

- Ove godine u Srbiji je ispaljeno 12.000 raketa što je dva puta više u odnosu na pre pet godina – rekao je Nedimović i dodao da je država obezbedila dodatni kontigent, od osam do devet hiljada raketa, a ukoliko bude bilo potrebno nabaviće i nove količine.

Strelci sa kojima smo razgovarali ukazuju na hitnost nabavke novih raketa, a trenutno mogu da dejstvuju isključivo na osnovu preraspodele preostalih količina.

Protivgradne stanice na ovom području intervenisale su svakodnevno od 15. jula što, na osnovu iskustava iz ranijih godina, nije moglo ni da se predvidi, pa strelci sada, zbog malih količina raketa, strahuju od novih nepogoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)