ZA GRAČANICU 2.000 KNJIGA OD "NOVOSTI": Donacija biblioteci za očuvanje odbrambenog bedema srpstva na KiM (VIDEO)

D. Z.

21. 06. 2021. u 13:20

KOMPANIJA "Novosti" i Fondacija humanosti kompanije "Novosti" donirale su narodnoj biblioteci u Gračanici 2.000 knjiga.

ЗА ГРАЧАНИЦУ 2.000 КЊИГА ОД НОВОСТИ: Донација библиотеци за очување одбрамбеног бедема српства на КиМ (ВИДЕО)

Foto: D. Z.

Narodna biblioteka u Gračanici je 1999. godine izmeštena iz Prištine i nedavno se preselila u nove prostorije. Iako novi objekat biblioteke još nije zvanično otvoren, u ovoj ustanovi se nadaju da će gest kompanije i fondacije "Novosti" biti podstrek i ostalima da doniraju još knjiga. 

Prema rečima Ljubinka Karadžića, predsednika Skupštine grada Prištine, ova biblioteka koja broji više od 35.000 knjiga bila je smeštena u neadekvatnim uslovima i sada se uselila u zgradu od 510 kvadrata, koja je sagrađena sredstvima Ministarstva lokalne samouprave i Kancelarije za KiM. 

- U izgradnju ovog modernog objekta do sada je uloženo 30 miliona dinara, a nadamo se da ćemo uz pomoć države Srbije do kraja opremiti ovu ustanovu - ističe predsednik Karadžić. 

Direktorka Biblioteke Brankica Kostić zahvaljujući se na donaciji, ističe da biblioteka nije zvanično otvorena i da je u procesu sređivanja i otvaranja. Ona se nada da će ova ustanova biti velika podrška našem narodu da sačuva nacionalni, verski i kulturološki identitet i da će svaka knjiga koja uđe u ovu biblioteku biti još jedan kamen u očuvanju odbrambenog bedema srpstva na KiM, na koji nasrću svakodnevno.

 

Pomoćnik direktora za pravne poslove kompanije i predsednik upravnog odbora Fondacije "Novosti" Lidija Obradović izrazila je zadovoljstvo što je kompanija "Novosti" prvi donator biblioteke u Gračanici koja će početi da radi u novom objektu i istakla ponos što su "Novosti" uspele da dopreme 2.000 knjiga u ovaj objekat. 

Direktor Fondacije humanosti "Novosti" Divna Čanačević ističe nadu da će kompanija "Novosti" biti podstrek i ostalim donatorima da što veći broj knjiga dospe do ove ustanove kulture na centralnom Kosmetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)