DUO ZA PRIMER: Učenici kladovske muzičke škole briljiraju na svim takmičenjima

S. M. Jovanović

08. 06. 2021. u 15:04

STEFAN Birić i Nikola Ginić učenici su četvrtog razreda Osnovne muzičke škole "Konstantin Babić". Stefan na odseku klavira u klasi Danijele Birić, a Nikola na odseku harmonike u klasi Dušana Novčića. Oni su Duo "Đerdap" i gde god da nastupe osvajaju srca publike i stručnog žirija.

ДУО ЗА ПРИМЕР: Ученици кладовске музичке школе бриљирају на свим такмичењима

FOTO: Privatna arhiva

Ova godina, koja će ostati upamćena po onlajn nastavi, protivepidemijskim merama i korona virusu, za dvojicu mladih Kladovljana bila je i više nego uspešna.

Na republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu Duo "Đerdap" okitio se prvom nagradom sa visokih 95,80 poena. Nešto veći skor zabeležio je ovaj talentovani duo na 26. "Danima harmonike" u Smederevu gde se takođe okitio prvom nagradom ali sa 97,67 bodova.

Stefan Birić i Nikola Ginić osvojili su nedavno u Letoniji na internacionalnom takmičenju harmonike drugu nagradu u kategoriji kamerne muzike u konkurenciji takmičara iz više od 30 zemalja, a na osmom Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu, u organizaciji Udruženja ljubitelja umetničkog stvaralaštva (ULjUS) i prvu nagradu sa 95,25 bodova.

FOTO: Privatna arhiva

I nisu stali na tome, na onlajn muzičkom takmičenju "Akordeus" u okviru festivala klasične muzike "Orfej" , koji se održava u Istočnom Sarajevu, Duo "Đerdap" je još jednom potvrdio apsolutnu dominaciju u kategoriji kamernih ansambala i osvojio sa 92,40 bodova prvu nagradu.

Svoj talenat, umeće i vredan rad po kojem su i poznati ovi mladi Kladovljani, zaokružili su nedavno i na poslednjem takmičenju u ovoj školskoj godini, 64. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Vršcu na kojem je Duo "Đerdap" osvojio drugu nagradu.

U Muzičkoj školi "Konstantin Babić" u Kladovu ne kriju zadovoljstvo zbog uspeha Stefana Birića i Nikole Ginića i navode da je ova školska godina bila uspešna i za brojne učenike iz svih odseka na kojima školuju mlade kladovske talente, te da će nastojati da im kvalitetnom nastavom omoguće da i u narednoj školskoj godini zablistaju na takmičenjima širom zemlje i sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!