SKLADNIM FIGURAMA MILJANA, IGOR I DUŠAN ZADIVILI EVROPU: Takmičari iz Srbije trijumfovali na Starom kontinentu u bodi-bildingu i fitnesu

Z. Rajić

02. 06. 2021. u 21:31

NA Evropskom prvenstvu, koje je u organizaciji Međunarodne bodi-bilding i fitnes federacije (IFBB) održano u Santa Suzani, u Španiji, Srbija je ostvarila dosad najveći uspeh, sa dve zlatne i jednom srebrnom medaljom.

СКЛАДНИМ ФИГУРАМА МИЉАНА, ИГОР И ДУШАН  ЗАДИВИЛИ ЕВРОПУ: Такмичари из Србије тријумфовали на Старом континенту у боди-билдингу и фитнесу

Foto Privatna arhiva

Titule evropskih šampiona osvojili su Miljana Ferenc u kategoriji velnes fitnes i Dušan Đurić (klasik fizik), a vicešampion je Igor Šikora u disciplini gejms klasik bodi-bilding.

Miljana, koja je neporažena na nacionalnim takmičenjima, postigla je istorijski rezultat osvajanjem evropskog zlata. Od detinjstva je u sportu, a bodi-bildingom se bavi šest godina.

Rođena je u Prištini, odrasla u Nišu, a sada živi u Osijeku, gde je udata, ali je nastavila da se takmiči za Srbiju.

Dušan je iz Titela, od svoje sedme godine se bavi borilačkim sportovima, a od 2014. bodi-bildingom. Pre tri godine je postao apsolutni šampion Balkana u mens fizik kategoriji, iz koje se prošle godine prebacio u klasik fizik.

PROPORCIJE Dušan Đurić, Foto Privatna arhiva

Igor, rođeni Vrbašanin sa adresama u Kuli i Subotici, apsolutni je prvak Srbije u bodi-bildingu i državni šampion u gejms klasik bodi-bildingu, koji bi trebalo da postane olimpijski sport.

Igoru će biti produžena nacionalna stipendija, koju dobija od pre dve godine kao sportista međunarodnog ranga. Bodi-bilderima godišnje pripada pet takvih stipendija, koje se zbog evropskog uspeha "smeše" i Miljani i Dušanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri