BEOGRAD JE INSPIRACIJA: Najbolji teniser sveta posle devet godina odigrao meč u rodnom gradu

Đ. SAMOILOVIĆ

21. 04. 2021. u 20:52

NIJE bilo problema za Novaka Đokovića na početku Srbija opena. Najbolji teniser sveta je protiv Korejanca Sonvo Kvona imao nešto teži trening u drugoj rundi ATP turnira u Beogradu, "preslišao" ga je za sat vremena - 2:0 (6:1, 6:3) i za sutra zakazao četvrtfinalni okršaj sa Miomirom Kecmanovićem, koji je u prvom terminu prepodnevne sesije bio bolji od Artura Rinderkneča - 2:1 (6:3, 3:6; 6:3).

БЕОГРАД ЈЕ ИНСПИРАЦИЈА: Најбољи тенисер света после девет година одиграо меч у родном граду

FOTO: M. Vukadinović

Đoković je juče odigrao svoj prvi zvaničan ATP meč u Beogradu posle deset godina, ali ovaj put pred tribinama na kojima nije bilo navijača, već samo ograničen broj novinara, volontera i članova timova ostalih učesnika, koji su se trudili da svaki dobar potez nagrade aplauzom i sporadično razbiju muk na centralnom terenu TC "Novak".

- Mislim da sam igrao vrlo dobro od samog starta. Igrati kod kuće, na terenu na kojem sam trenirao od detinjstva... Bilo je čudno izaći pred prazne tribine, ali bilo je lepo videti moju porodicu i prijatelje na tribinama. Osetio sam intimnu atmosferu, insipirativno je za mene da igram kod kuće. Specijalan je osećaj imati ATP događaj posle devet godina u Srbiji - bili su Đokovićevi prvi utisci posle trijumfa nad Korejancem koji je 85. igrač na planeti.

ZAHVALAN ZBOG PUŽA

DOTAKAO se Novak i činjenice je jedna retka vrsta puža, nedavno otkrivena, nazvana po njemu.

- Čuo sam za tog puža... Veoma sam počastvovan, jer sam obožavalac prirode i ekosistema i cenim sve vrste životinja, biljaka i trudim se da živim u harmoniji sa svima njima. Čuo sam za tu vest pre neki dan, nasmejala me je, naravno... Nekako ne znam koliko je to simbolično, jer sam se trudi da budem brz na terenu i van njega ,a dobio sam puža koji je najsporija životinja. Možda je to znak da treba da usporim. Hvala ljudima iz Crne Gore, možda ću ovog leta imati priliku da vidim tu vrstu puža, ne smem da ga diram ali ću ga videti - kroz smeh je pričao Đoković.

Bez obzira na to što je prošle nedelje poprilično neočekivano izbačen sa turnira u Monte Karlu od strane Dana Evansa, kaže da ga to ne brine i da je možda i dobro što se desilo tada, a ne na grend slemu.

- Mislim da je najbolje što sam izgubio na početku sezone na šljaci, kako bi me to protreslo i ukazalo na neke stvari koje moram da unapredim. Iskren da budem, taj poraz sam već i zaboravio - jasan je bio Novak.

REZULTATI

Rinderkneč - Kecmanović 1:2

Đoković - Kvon 2:0
Čekinato - Beretini sinoć
Krajinović - Milojević sinoć

Sada sledi okršaj sa Kecmanovićem, s kojim nikada nije ranije igrao u karijeri ali ga dobro poznaje budući da su trenirali zajedno. Takođe, naš as se osvrnuo na izjavu Lasla Đerea, koji je istakao da je imao veću dozu pritiska zbog toga što je nastupao baš u Beogradu.

MIOMIR: BIĆE UZBUDLjIVO

ŠTO se tiče Kecmanovića, on je juče imao oscilacije, ali je uspeo da se izbori sa neugodnim Rinderknečom i zakaže okršaj sa zemljakom.

- Biće uzbudljivo, nikad nisam igrao protiv najboljeg na svetu. Igrao sam protiv Rafaela Nadala, a njih dvojica su najbolji. Nadam se da ću pokazati kvalitet - rekao je Miomir i dodao: - Dosta smo zajedno trenirali. Glavni cilj na ovom turniru mi je bilo četvrtfinale, savladao sam dva slabije rangirana protivnika i očekivalo se da ih pobedim. Protiv Novaka ću se truditi da odigram dobar meč.

- Pripremam se slično, nezavisno da li je Srbin ili ne. Uradiću analizu njegove igre, gledao sam ga juče i danas a šljaka mu je omiljena podloga. To što se turnir održava ovde može da bude podstrek i motivacija, ali tanka je linija između tvog najboljeg tenisa i nešto slabijeg kvaliteta zbog pritiska koji je neminovan. Kada igraš kod kuće, ti osećaš da moraš da pobediš... Kada si van Srbije, ne oseća se to moranje. Ne čudi me što se Laslo tako osećao i ja se tako osećam kad izađem pred domaćem publiku. Ali, ja imam iskustvo što sa ranijih Srbija opena, što sa Dejvis kupova pa mogu da se postavim drugačije i imam kontrolu nad mislima i emocijama koje prolaze tokom meča na turniru - objasnio je prvi reket sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!