NASTAVLJA SE NEIZVESNOST: Hoće li Nole braniti titulu u Melburnu?

Novosti online

18. 11. 2020. u 12:20

IAKO se iz ATP-a čuju pesimistične prognoze o čak mogućem otkazivanju prvog gren slema sezone, Danijel Endruz, premijer australijske države Viktorija u kojoj se nalazi Melburn, veruje da će se Australijan open ipak održati u predviđenom terminu.

НАСТАВЉА СЕ НЕИЗВЕСНОСТ: Хоће ли Ноле бранити титулу у Мелбурну?

Foto: EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

Pre AO, planirani su ATP Kup, Brizbejn, Adelejd i Hobart a australijski teniski savez je planirao da sve te turnire prebaci u "mehur" u Melburnu, zbog lakše organizacije putovanja igrača.

Vlasti Viktorije ne dozvoljavaju igračima da doputuju sredinom decembra, ali bi mogle da im dozvole da doputuju krajem decembra, što bi moglo ozbiljno da utiče na njihove treninge zbog obaveznog dvonedeljnog karantina.

- To mora da se uradi na bezbedan način, to mora da se uradi na pravi način. Sarađujemo vrlo, vrlo tesno sa Teniskim savezom Australije. Oni rade sa svim njihovim partnerima i uvereni smo da će se sve to završiti organizacijom Australijan opena - naveo je Endruz.

Endruz je kritikovan zbog uvođenja policijskog časa i strogih mera u Viktoriji, posle velikog broja zaraženih, ali i smrtnih slučajeva, ali su te restrikcije dale rezultate.

U Viktoriji već 19 dana nije zabeležen nijedan slučaj zaraze korona virusom, niti smrtni slučaj povezan sa tim virusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri