"ČITAV MEČ SU PROVOCIRALI!" Đoković o bezobraznim navijačima: Pokuašli su da me iznerviraju, popričali smo na kraju

N. Rašić

23. 11. 2023. u 23:47

NOVAK Đoković je zajedno sa saigračima odveo Srbiju u polufinalu Dejvis kupa. Ipak, posle meča istakli su se britanski navijači zbog nedoličnog ponašanja.

ЧИТАВ МЕЧ СУ ПРОВОЦИРАЛИ! Ђоковић о безобразним навијачима: Покуашли су да ме изнервирају, попричали смо на крају

FOTO: Tanjug/AP

Oni su provocirali najboljeg tenisera sveta dok je davao izjavu po završetku duela sa Kameronom Norijem.

- Čitav meč, manje-više su provocirali. To je bilo nepoštovanje, ali moram na to da budem spreman. Normalno je da navijači nekad prekorače granicu, ali u trenutku reagujete. Mogu da rade šta hoće. Namerno su svirali bubnjeve da ne mogu da pričam i da me iznerviraju. Tako da smo popričali na kraju - rekao je Đoković.

U publici su bila i njegova deca, sin Stefan i ćerka Tara koji mu uvek daju dodatnu energiju.

- Ne daju mi supermoći, ali mi donose energiju koja mi je potrebna i koja je uvek dobrodošla. Kasno je za decu, ali su ostali. Znam gde su sedeli, poljupci su za njih i porodicu. Osećaj je drugačiji, predstavljaš državu sa njima oko sebe. Drago mi je da sam doprineo.

Prvi reket sveta je u Dejvis kupu kada je sing u pitanju poslednji put izgubio 2011. godine od Huana Martina del Potra.

- Kao što sam rekao. Skoro svako ko je deo Dejvis kupa je rekao isto. Privilegija je nositi dres nacionalnog tima. I obaveza je. Uživamo da igramo za našu zemlju. Mislimo da imamo šansu za titulu. Činjenica da sam nepobeđen od 2011. godine pokazuje moju posvećenost reprezentaciji. Nadam se da ću moći da ga nastavim.

Naša selekcija će u polufinalu igrati protiv Italije, to znači da će publika imati priliku da ponovo vidi Novakov okršaj sa Janikom Sinerom.

- Biće to sjajno za teniske ljubitelje, sastajemo se treći put za nedelju dana. Razvijamo lepo rivalstvo u poslednje vreme. Imam mnogo poštovanja za njega. Igrao je na visokom nivou danas. Video sam da je motivisan da igra za svoju reprezentaciju. Dejvis kup je takvo takmičenje da ne zavisi od jednog čoveka. Taj meč bi mogao da odluči, a možda i ne. Znam da je samopouzdan. Ni ja ne igram loše, tako da to neće biti loš meč - zaključio je Đoković.

Podsetimo, Srbija će sa Italijom u polfunali igrati u subotu, drugi par čine Australija i Finska.

BONUS VIDEO: Ovako se Novak Đoković zagrevao pred meč u Dejvis kupu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?