RAFINI NAVIJAČI LIKUJU: Nadal je bolji od Đokovića, pronašli i "dokaz"

Novosti online

28. 09. 2023. u 10:33

DUGO se vodila polemika ko je teniski GOAT. A onda je Novak Đoković odlučio da "stisne gas" i pomete konkurenciju, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru je ostalo samo da aplaudiraju "doktoru" sa Balkana.

РАФИНИ НАВИЈАЧИ ЛИКУЈУ: Надал је бољи од Ђоковића, пронашли и доказ

Foto AP

Podsećanja radi, Đoković je osvojio svoj 24. grend slem, po čemu je apsolutni rekorder. Takođe, Nole ima najviše osvojenih masters titula 39, najviše nedelja na broju jedan ATP liste 391, ima bolji međusobni učinak i sa Rafaelom Nadalom (30:29) i Rodžerom Federerom (27:23), ima osam završnih mastersa, a neki su opet našli statistički podatak u kom Srbin nije najbolji.

Naime, Nadalovi navijači su se uhvatili za procenat pobeda nad brojem jedan na ATP listi. U ovoj kategoriji Nadal vodi sa 54,8 posto (23-19), a sledi Boris Beker sa 52,8% (19-17), dok je treći Novak Đoković - 47,1% (16-18).

Ova statistička kategorija naravno ne pokazuje ništa! Novak ne može da ima najbolji procenat pobeda nad svetskim brojem jedan, kada je preko sedam godina proveo upravo na ovoj poziciji!

Koji god Đoković rekord obori, uvek se nađu kritičari koji mu isti osporavaju. Počeli su da vode statistiku i u ženskom tenisu, pa i tu upoređuju rezultate.

Kad više ništa ne preostane, onda se hvataju za slamku spasa, a počeli su da gledaju i umetnički dojam.

Džaba vam sve, moji sinovci, Novak će igrati još dugo godina, a ukoliko ga zdravlje posluži, sigurno će na kraju karijere držati sve moguće rekorde.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)