BILA JE ČAST I PRIVILEGIJA: Nole oduševljen posle golfa, a ko je momak koji mu je pravio društvo?

S.Rajić

27. 09. 2023. u 22:44

KO na tenis misli još? Dok je karavan belog sporta u Aziji, Novak Đoković svoj odmor, posle Ju-Es opena i podizanja 24. grend slem krune, provodi aktivno i čini se da je pronašao "novu ljubav". Najbolji igrač svih vremena rešio je makar na nekoliko sati da "zameni" sport, a pred velikim brojem gledalaca na tradicionalnom Ol-star meču "Rejder kupa" u Rimu, Nole je dobro zabavio sebe i publiku.

БИЛА ЈЕ ЧАСТ И ПРИВИЛЕГИЈА: Ноле одушевљен после голфа, а ко је момак који му је правио друштво?

FOTO: Tanjug/AP

Bilo je tu smeha, "ludorija", šala, sjajnih poteza, sve u sklopu dobre razbibrige. Ujedno, pokazao je i zavidnu veštinu u golfu. Društvo mu je, zajedno sa ostalim sportskim zvezdama i javnim ličnostima, pravio i Kip Propert (24). Momak koji je rođen sa celebralnom paralizom, ali je uz niz operacija uspeo da prevaziđe problem i zaigra sa profesionalcima. Pobednički mentalitet preneo je naš as i u ovaj duel, a prikazao je da podjednako umešno može da "barata" i sa štapom u ruci, kao i sa reketom.

Mada je rezultat (pobedili f1 vozača Karlosa Sainca i igrača padela Tomasa Perina 2:1), bio u sporednom planu, Novak je pružio red obziljnosti i zabave. Sa prvim udarcem dobio je glasno "ole" od mnogobrojne publike. Teniski reket nije služio njegovoj primarnoj svrsi, već je bio tu da njime držač za loptice lakše ukuca u zemlju. Slao je Đoković lopticu u visoku travu, pesak, pa čak i među publiku, ali osmeh sa lica nije skidao. Kada je rupu promašio iz neposredne blizine, videlo se da mu je, ipak, stalo da pobedi, pošto je nevoljno vrteo glavom i pravio tužnu grimasu. Svakako će najbolji teniser svih vremena, kako su ga i organizatori najavili, pamtiti po izvanrednom udaracu od preko 100 jardi, koji je umalo nije završio u rupi. Simpatična gestikulacija da je svoje obavio i da je "to to" zasmejala je sve prisutne.

- Sve je bilo odlično. Sjajno smo se zabavili. Popert je bio maestaralan, divim mu se. Bilo je lepo razmeniti iskustva i sa ostalim sportistima. Zadovoljstvo i privilegija je to što sam učestvovao. Zadovoljan sam partijom, iako golf nisam igrao često. Drago mi je i zbog mnogobrojne publike - rekao je posle događaja Đoković.

Na kraju, ostaće upisano da je "Tim Monti", čiji deo su bili Geret Bejl, Leonardo Fioravanti, Geret Hilbert, odneo ukupnu pobedu (7:4) nad "Timom Pavin", koji su činili: Ketrin Njuton, Viktor Kruz i Andrej Ševčenko. n

Alkaraz želi prvo mesto

KARLOS Alkaraz ne želi još dugo da sedi na drugoj poziciji na ATP listi. Španac, koji će se takmičiti na turnuru u Pekingu, najavio je da će dati sve od sebe da se ponovo vrati na čelo. Razlika između Novaka i mladog asa trenutno iznosi 3.260 bodova.

- Meni je prvo mesto jedan od glavnih ciljeva, zato ću i igrati velike turnire sa namerom da ih osvojim - rekao je Alkaraz.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove